Tränarkommentar

Det blev som sagt en utklassningsseger för Björklöven när de vann med hela 8-1 mot Arlanda Wings och vann skotten med 44-19. Tränare Jens Öhman var självklart belåten efter matchen.

– Det var en skön seger i dag.

Jag tycker Arlanda var betydligt svagare än vad jag trodde, håller du med? 

– Det gör jag. Det är alltid två lag som dansar men vi hade betydligt bättre press över banan och håller ett betydligt högre tempo vilket leder till att vi vinner nästan alla puckar.

Du har pratat en del om att göra fler fula mål och i dag kom dem, någon förklaring?

– I dag gjorde det vi inte gjorde från början i går, nämligen bryta in på mål, ta returer och alltid vara på hugget framför mål. Då kommer det sådana mål. Även om jag spelmässigt tycker vi gjorde en bättre förstaperiod i går så får vi med oss målen i dag och det beror just på det, att vi hugger på returer och jobbar stenhårt. Sedan gör vi en del snygga mål också, om man jobbar hårt kommer även de.

Junioren Emil Wrenman kliver in även i dag och gör en väldigt bra insats, uppträder väldigt moget ute på plan. Där har ni en riktig guldklimp.

– Jag pratade med honom om att han skulle kliva in och ta för sig och det är väldigt roligt att han gör det. Han är verkligen med och utmanar om en plats i laget.

Det är bra att han sätter lite fart i häcken på gubbarna.

– Ja absolut. Konkurrens är det bästa man kan ha i ett lag. Om man tar det på rätt sätt så utvecklar det spelarna bara positivt.

Något annat du vill lyfta fram från matchen?

Det är att vi får göra mål i powerplay även fast vi inte har alls tränat på det. Sedan får man väl säga att ett insläppt mål på två matcher är okej, men främst att vi inte släpper till några farliga lägen. Förutom målet i dag som kom till i en två mot en situation efter att vi inte varit noggrann. Men det som är mest roligt är drivet i gruppen och att alla vill vara med och bidra.

Hur ser veckan ut som kommer träningsmässigt ut?

– Vi fortsätter gnugga på grunderna tills jag tycker det ser bra ut och att jag är nöjd. Vi kan bli ännu bättre. Sedan kommer vi köra lite hårdare i veckan också.

Vad tycker du varit bäst med helgen, resultaten eller att ni har tagit bra kliv i ert spel?

– Det är alltid bra att vinna men vi måste alltid ställa krav på varandra att vilja bli bättre. Vi ska inte tro att vi är några hockeygudar bara för att vi vunnit dessa två matcher. Man ska vara glad över en seger men inte nöjd. Om man blir nöjd utvecklar sig man inte. Det kommer bli en utmaning i vinter att även när det kommer svackor i spelet så måste vi hitta ett sätt att vinna på. Då gäller det att vi ställer krav på varandra. Vi ska alltid jobba hårda än motståndarna, avslutar Jens Öhman.

***

Det spreds på twitter tidigare i dag att Linus Boström är den nya lagkaptenen. Det stämmer inte. C.et kommer rulla under träningsmatcherna och i dag var det Olof Mårs som hade det.

– Jens vill testa spelarna och se vilka som passar som kaptener, säger Blixt till bloggen som jag passade på att fråga om vad han tyckte om Wrenmans insatt i helgen.

– Emil spelar med bra spelare som gör honom extra bra, men det är alltid roligt när juniorer kommer in och gör bra ifrån sig.

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *