Vad ska man skriva?

Exakt de orden rörde sig i mitt huvud när jag skulle rapportera in till tidningen efter matchen mellan Vännäs och Boden. 15 mål! I en division 1 match! Ett lag gör sex mål men förlorar ändå! Två lag som var helt avsaknad av ett försvarsspel. Nej detta är nog en match som Vännäs snabbt vill glömma. Alla lag gör en riktig plattmatch under en säsong och detta får ses som ett rejält magplask. Det komiska är att det hade lika gärna kunna sluta 11-9 om Vännäs hade satt alla sina lägen och fått in puckarna som istället gick i stolpen. En kedja förtjänar dock beröm. Det var den med Pontus Johansson, Anthony Scarpino och Hampus Åsell. De såg till på egen hand vid ställningen 1-5 att det blev match igen och alla i kedjan gjorde tre poäng var.

Det var en mäkta missnöjd Patrik Degerman, tränare i Vännäs, jag pratade med efter matchen:

– Jag vet inte riktigt vad jag säga. Vi har absolut inga grunder i dag. Vi tar inte uppgiften på allvar och är inte så professionella som det krävs och det verkar som vi bara är intresserade av att göra bra matcher mot Teg och Löven.

Matchfakta:

Resultat: 6-9 (1-3, 3-3. 2-3)

Målen Vännäs: Anthony Scarpino 3, Pontus Johansson, Jeff Lundberg, Tobias Göransson

Skott: 53-40 (13-17, 25-13, 15-10)

Publik: 174

Tre kepsar: Hampus Åsell
Två kepsar: Anthony Scarpino
En keps: Pontus Johansson

4 kommentarer

  1. Men herregud så skönt, förmodligen blir div1-sejouren bara ettårig för Vännäs. Att det får spelas div1-hockey i den där hallen är djupt beklagligt. Att du dessutom hyllar en spelare som Scarpino är ju direkt pinsamt. Han har visserligen bra fart på rören, men hans storlek/litenhet gör att han åker runt och tar otroligt dumma utvisningar, lite som Tylor ifjol i Löven. Ger visserligen energi till egna laget något byte, men sänker dem i nästa byte då man gör en knätackling och åker på en utvisning.

    • Vet inte vad jag ska svara på din kommentar. Att jag har hyllat Scarpino i texten från i går ser jag ingenstans . Han var en av de få spelarna i går som var bra och gjorde tre mål, då förtjänar man två kepsar, punkt. Han hade en utvisning för roughing i går, men visst har han haft en del mindre bra tagna tvåor. Om inte Vännäs ska få spela i Ettan måste vi då plocka bort alla andra lag i Norrland som inte har en ”fin” hall? Då blir det bara Löven, Teg, Sundsvall, Sollefteå, Piteå, Kiruna och Boden kvar. Östersund får börja spela när deras nya hall blir klar. Det blir ju inte så skoj.

  2. Hockeyintresserads inlägg måste ju vara något slags rekord i faktafel. Att inte se skillnad på Jeff Lundberg ( längst i laget)som var den som tog Knätacklingen i tredje perioden, mot ”lille Scarps” kortast i laget är löjeväckande! Att du sedan har infantila åsikter om ishallens skick blir tröttsamt. En annans sak som har påkallat min uppmärksamhet är då Vännäs tränare säger till media att spelarna inte var tillräckligt professionella det är anmärkningsvärt. Jag har uppmärksammat hans kroppsspråk i båset på hemmamatcherna. Han står lutandes mot en pelare med händerna i byxfickorna, under lååååånga stunder. Inte direkt professionellt enligt mitt tycke! Att man sedan kapar sitt eget lag i media och säger att man inte är tillräckligt professionella är svagt. Titta sig själv i spegeln och värdera ditt eget beteende vore kanske på sin plats!

  3. Vännäs snart sist i båda j-serierna och div ett…. Brist på grundspel för moder ishockey är problemet. Sarg ut och svagt passningsspel håller inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *