Segrare är…

Under seriens gång har jag haft Kepsligan där jag själv har varit jury och i bortamatcherna och de matcher jag inte har varit på plats så har lagens tränare fått utdela poängen. Årets segrare rykte i toppen i slutet av oktober, början på november och har hållit ledningen sedan dess. Jag säger stort grattis till segraren i Kepsligan år 2012, Marcus Evertsson.

– Tack, det känns väldigt roligt att vinna. Det är väldigt bra spelare med i toppen.

Vad är det som har gjort att du har gått så bra i år?

– Jag jobbar hårt varje dag och fokuserar stenhårt varje träning. Sedan kan ingen målvakt vara bra utan bra hjälp av backarna och lagets försvarsspel. Det tog ett tag innan jag tycker vi visste hur vi ville ha det men vi har haft en bra dialog och det har fungerat bra och jag har fått bra hjälp av dem. Säsongen hittills har gått väldigt bra, men jag kan inte sätta mig ner och känna mig nöjd utan det gäller att fortsätta jobba hårt.

Vad har du för målsättning med säsongen?

–  Den personliga är givetvis att fortsätta utvecklas och sedan att vi går så långt som möjligt med Teg i Allettan.

Återigen, grattis till seger!

– Tack så mycket och tack för en bra och intressant blogg. Vad jag har hört hemifrån så verkar det som hela Storumans befolkning följer bloggen, avslutar Evtersson.

Tack själv Marcus!

Teg tränare Mattias Lund kommenterar Marcus seger i kepsligan enligt följande:

– Vi visste från början vilken duktig och seriös kille vi fick in. Han började dock försäsongen lite trevande, jag tror steget blev lite stort och annorlunda. Han kom från Löven och Lövens juniorer där han fick stå nästan varje match och käka puck varje match. Har fick han en helt annan konkurrens och vi var det spelförande laget. Sakta men säkert började det falla på plats och och han började fundera mindre. Han hade sin absoluta topp i slutet av oktober, början av november och under jubileumsmatchen var han helt övermänsklig. Det är roligt att få jobba med en en så seriös kille och när han är som bäst har han vunnit matcher åt oss, jag är säker på att han kommer ganska snart spela på högre nivå än så här.

Slutställningen och topp tio blev alltså enligt följande: (Notera att det gick ej att skilja Fredrik E och Jens P då de har lika många treor, tvåor och ettor)

1:a Marcus Evertsson, målvakt, Tegs SK, 30 poäng.
2:a Joakim Mortitz, målvakt, Vännäs HC, 26 poäng.
3:a Jon Palmebjörk, forward, IF Björklöven, 22 poäng.
4:a Fredrik Eriksson, back, Vännäs HC, 16 poäng.
4:a Jens Persson, forward, IF  Björklöven, 16 poäng.
6:a Stefan Andersson, back IF Björklöven, 16 poäng.
7:a Pontus Johansson, forward, Vännäs HC, 15 poäng.
8:a Viktor Ekeståhl-Jonsson, forward, IF Björklöven, 13 poäng.
9:a Joakim Törnqvist, forward, Tegs SK 12 poäng.
10:a Fredrik Sandström, forward, Tegs SK, 11 poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *