• Jag har knegat i fyra månader på DN
  • Jag har sparat ut till en extremt spännande frisyr inspirerad av Pavel Nedved
  • Jag har sett mig i spegeln och insett att jag aldrig kommer bli Pavel Nedved
  • Jag har kollat på både landskamp och tvillingderby
  • Jag har tillbringat minst ett hundratal timmar  i soffan och nästan lika många med mitt Hertha Berlin i Football Manager 14 (en cupseger och en tredjeplats i ligan än så länge)
  • Jag har klippt bort min Pavel Nedved-frilla.
  • Jag har försökt odla mustasch
  • …Flera gånger.
  • …Och rakat bort den. Lika många gånger som den odlats har jag fått se mig besegrad av mina usla anlag.

Jag kommer med en längre uppdatering lite senare. Då kommer jag bland annat argumentera för att Johan Larssons älgande på vänsterkanten tillsammans med Dannys i förlängningen är ett trovärdigt regeringsalternativ.

Men nog om det. Dags att knoppa. Låt oss vakna upp till en ljusare morgon och en ny mittback i truppen.

watford_2560722bHej på er!

Matchrapport: Athletic FC United – Umeå FC

Hej på er!

Det var inte i går.

Inte i förrgår heller.

Skit i det! Här kommer en text om matchen mot Sveriges nyaste elitsatsning – Athletic FC. Klubben hette till och med förra året Väsby IF, men styrs nu med järnhand av åkerimagnaten Alex Ryssholm. Nu spelar laget i skrikande brandgula tröjor som påminner mer om en vägkon än någonting annat. Offsides Johan Orrenius skrev i senaste numret ett alldeles fantastiskt reportage om en orolig klubb med märkliga satsningar, stora spelarnamn och en sparkad Haris Laitinen.

Men nog om det. Som en av 120 åskådare slog jag mig ner på Vilundavallens cementläktare med vetskapen om att det skulle bli en allt annat än enkel match. Athletic har plockat in sex nya spelare i sommar och slog superettanlaget Falkenberg i cupen så sent som förra veckan.

Umeå FCs laguppställning från vänster till höger (4-4-2)

Sudar
Sjöström d.y, Isaksson, Larsson, Christensen
Winky Wonka, Gruda, Wennebro, Lidberg
Simon, Danny

Matchen började inget vidare för våra stolta krigare i blått. Redan ett par minuter in i matchen släppte Sudar in ett skott vid vänsterstolpen. Målskytten i AFC, Jesper Carlsson, gjorde sitt nionde mål för säsongen. Jag såg tyvärr inte målet själv, men enligt rapporterna på läktaren var det inget otagbart avslut.

Umeå FC började faktiskt matchen riktigt risigt. Athletic var bollförande och hotade rejält efter kanterna. Daniel Uchechi, med meriter från Sheffield Wednesday, gjorde lite vad han ville till vänster. Hemmalaget anföll med massor av folk och skapade ett rejält tryck mot Sudar. Stort plus till Fredrik Isaksson och Adam Larsson som städade förtjänstfullt i straffområdet.

I minut sexton fick våra favoritgossar i blått en frispark i ett rätt ofarligt läge. Winka lastar in bollen i straffområdet. Den dimper ner framför den notoriske målskytten Mårtensson som laddar bössan och.. missar bollen. Dessbättre gör backen framför honom detsamma. Mårtensson kämpar sig upp från marken, kämpar sig fram till bollen, sätter ner stödjebenet och missar bollen igen. Backen försöker rensa, men bollen landar i stället hos super-Danny som rakar in den från fyra meter.

Athletic FC United – Umeå FC: 1–1. Otroligt oförtjänt.

Efter målet börjar hemmalaget att darra. Det är fortfarande bollförande, men det känns inte lika farligt som under matchinledningen. Laget har en bra offensiv, men bakåt darrar man rejält. Backlinjen har problem med både uppspelen och i försvarsspelet.

Fem minuter efter kvitteringen ska målvakten sätta igång spelet efter en tillbakapassning. Umeå FC trycker upp laget och sätter in en mördande press. Winky Wonk Winka vinner bollen vid mittlinjen, spelar in bollen till Danny. Vår rödhårige mördarmaskin spelar bollen vidare till en Mårtensson som ser ut att rycka ifrån backarna, men i stället skiter i allt och stannar upp strax utanför straffområdet. Ena mittbacken försöker glidtackla honom, men missar. Näste mittback testar samma sak, men inte heller han lyckas. Mårtensson tittar upp, ser att målvakten står fel och avslutar sedan vårdat med höger insida. Bollen skruvar sig in vid högra krysset. Ett klassmål av vår lockige målmaskin. Ledning Umeå FC.

Vid det här laget ser AFC rätt stressade ut. Jag hade turen att sitta framför klubbens ordförande Alex Ryssholm och sportchefen Hamid Kavodvand. Deras omdöme gällande försvarsspelet vid Mårtenssons mål var allt annat än kärleksförklaring.

AFC fortsätter ändå att hota framåt. Daniel Uchechi är hela tiden ett hot. Han är utan att överdriva den bästa spelaren jag har sett på den här nivån sedan jag såg Saihou Jagne göra slarvsylta av Henrik Norén på samma arena 2007. I sina turkosa dojor trippar han runt och gör precis vad han vill på planen.

Tyvärr för AFC är det inte särskilt många andra i laget som har samma kvalitet.

I minut 33 får så Umeå FC en straff efter en hörna. Varför de fick straff vet jag ärligt talat inte. Domaren signalerade i alla fall för en fasthållning, och fram stegar Simon Mårtensson.

Straffen är bra. Han väntar ut målvakten som lägger sig åt höger. Magic Mårtensson placerar in bollen högt på andra sidan. 1-3.

Ungefär här frågar Ordförande Ryssholms kompis undertecknad vem den där ”Simonvic” är. Jag svarar att Simon Mårtensson är seriens bästa anfallare just nu.

Ställningen står sig halvleken ut.

Den andra halvleken börjar ungefär som den första gjorde. Uchechi försökte på FIFA-manér dribbla sig genom hela laget redan på avsprak. Det gick åt helvete.

Men AFC fortsätter att behålla sitt initiativ under egentligen hela matchen. De går framåt med otroligt mycket folk. Danny sliter förtjänstfullt framåt. Sjöström är bra på vänsterbacken och håller Uchechi borta från straffområdet

I alla fall i 57 minuter. Sedan sparkar Sjöström ner Uchechi inne i straffområdet. Domaren blåser. Straffen är solklar.

Den gamle Hammarbyspelaren Fadi Malke kliver fram och dunkar in bollen. Reduceringen är trots allt ganska rättvis.

Efter målet får Umeå FC kriga hårt för att inte släppa in en kvittering. Athletic har några riktigt bra lägen. Jesper Carlsson har en nick strax utanför stolpen. Uchechi är överallt och springer som en dåre. Umeå FC slutar spela fotboll och ägnar sig i stället åt att sparka bollen så långt bort från det egna målet som möjligt.

Efter 95 minuter blåser domaren av. Umeå FC håller ut. Det blir 3-2 till bortalaget. Trots spelövertaget för hemmalaget känns resultatet på något sätt ganska rättvist. Athletic spelade otroligt omständigt framåt medan Umeå FC hotade på allvar egentligen varenda gång de gick till anfall.

Plus i Umeå FC till mittbackarna, Danny Persson och Simon Mårtensson. Sjöström var bra i 57 minuter men tappade allt eget spel efter att han orsakade straffen.

Lamin Sillah gjorde ett bra inhopp på högerkanten med tio minuter kvar. Gruda gjorde en stabil insats på mittfältet.

Nu måste jag äta middag. Tack för mig.

Vasalund – Umeå FC

AAAAAAH vilken frustrerande match.

Fyra utsparkar bort från min lägenhet ligger Skytteholms IP. Umeå FC hälsade på, spelade skitkasst och åkte hem.

Vi tar det från början.

UFC började piggt. Första tio minuterna var helt och hållet våra. Vasalund fick knappt hålla i bollen, och grabbarna vårdade bollen riktigt bra.

Sedan barkade det åt helvete.

Det var en ocan av ytor mellan anfalls- och försvarsspelare. Sillah och Danny fick kämpa på med panikartade rensningar. Vasalund spelade sig enkelt förbi första pressen och sedan allt som oftast ut till sin vänsterkant. Där huserade Anthony Allison, och herregud vad han är usel på att försvara. Oj oj oj.

Allisons presspel i första halvlek var så dåligt att det är värt ett eget stycke. Den började alltid med att han satte av i full karriär mot spelare med boll. Han fortsätter springa, men ändrar riktningen och drar förbi bollförare. Där stannar han. Ytan som Allison sprang ifrån blir fri, och bollförande spelare kan bara knata på rakt fram.

Umeå FC vann en del boll relativt högt upp, men ingen var det minsta intresserad av att göra något vettigt med den. I stället för att smaska på framåt vände man tillbaka till mittback eller målvakt. Konsekvensen av det blev att Vasalund samlade sig och låg rätt i positionerna varenda gång Umeå FC försökte sig på att lattja sig framåt.

Så såg det ut hela jävla första halvlek. Det var helt hopplöst.

Det var alltså fullt logiskt att Vasalund tog ledningen. Förutom en bra nick i ribban på en fast situation och lite långskott hade Umeå FC ingenting framåt. Jag repeterar: Nada. Inte ett jota. Noll koll på grejerna.

Halvtid: 1-0 till hemmalaget.

Andra halvlek började på samma sätt som den första. Umeå FC var bollförande. Sillah – osm inte gjort någon glad i första halvlek – byttes ut och Mattias Lidberg byttes in. Ett vettigt byte.

Spelet såg bättre ut. Umeå FC vågade sätta lite bollar på djupet och la längre mackor på yta för Allison att springa på. Det funkade rätt hyggligt, men Umeå FC hade fortfarande svårt att ta sig till bra lägen.

I åttionde minuten slet sig Allison lös på högerkanten och blev fälld precis utanför straffområdet. Hampe Wallgren smaskade in frisparken hårt efter marken, och Marko stånkade in bollen med oklar kroppsdel. 1-1. Marko springer vrålandes tillbaka med bollen till mittpunkten. Rättvist.

Efter kvitteringen la försvaret ner sitt positionsspel. Bara sju minuter senare väggade sig Vasalund igenom på sin högerkant. Boll in mot mitten, och Vasalundare styr in ett inspel vid första stolpen. 2-1. Inte helt rättvist, men mycket logiskt. Det var alltid farligare när Vasalund hade boll än när Umeå FC hade den.

När Umeå FC släppte in sista målet gick luften ur laget. Noll vilja och noll ambition.

Hej igen!

Premiärseger mot Frej i sexig sol får ju vilken fotbollshatare som helst att vilja snöra på sig dojorna och lattja lite med trasan.

UFC ställde följande lag på benen (4-4-1-1):

Sudar
Isaksson, Marko, Adam, Dillan
Lidberg, Wennebro, Christensen, Allison
Winka wonka,
Sillah

Frej ställde upp med en elva helt utan spelare med Frej som tilltalsnamn, en enorm besvikelse.

Inte helt oväntat var Frej det spelförande laget. tekniska killar med coola frisyrer rullade bollen fint via mittfältarna och ut på kanterna. Redan i andra minuten tröttnade Marko på att bara få titta på, så han älgade ut på kanten och försökte spraka ihjäl bollen.

I den åttonde minuten fick så UFC tag på bollen och gick till anfall för första gången i matchen. Laget startade en spelvändning via vänsterkanten där Sillah spelade Allison som i sin tur hivade in ett inlägg. Bollen gick in via Linus Christensens tå. IK Frej – Umeå FC 0-1.

Matchbilden förändrades inte efter målet. Frej fortsatte att dominera bollinnehavet. Umeå FC brydde sig mer om att ligga rätt i positionerna än att försöka vinna bollen fort, vilket faktiskt funkade riktigt bra. Backlinjen vågade trycka upp och neutraliserade därmed IK Frejs bjässe på topp, Dragomir Draganov.

Ungefär en halvtimme in i matchen bestämde sig Umeå FC för att anfalla igen. Sillah får bollen vid halvplan. På Zidane-manér helikopterfintar han sig förbi sin mittback innan han frispelar Allison som sprungit sig fri på högerkanten. Allison gör inget misstag och rullar enkelt in bollen till höger om målvakten. IK Frej – Umeå FC 0-2.

Sista kvarten av första halvlek är sedan helt och hållet Frejs. Även om laget fortsatt håller mycket boll och kommer till en del skott känns det aldrig riktigt farligt. De flesta skotten kommer utifrån, och i luften har Marko och Adam stenkoll på Draganov. Det känns stabilt.

Andra halvlek. Danny Persson byts in, Wennebro ut. Winka ner på mittfältet.

Frej är bättre i andra halvlek. Laget testar både backlinjen och målvakten ett flertal gånger och har bland annat en boll i virket ungefär fem minuter in i halvleken. Kanterna trycks ner vilket gör att Danny och Sillah blir lämnade åt sitt öde på topp. Umeå FC slår bara ifrån sig, och Danny gör det han är bäst på – brunkar och stånkar fast bollen för att ge lite andrum.

I andra halvlek har Umeå FC inte mindre än tre rensningar som träffar klubbstugan och två som letade sig ut i skogen.

Med tjugo minuter kvar får Sillah lämna planen till förmån för Simon Mårtensson. Jag vill här och nu passa på att gratulera Simpan till coolast look i laget. En vildvuxen frilla kompletteras med ett Pirlomässigt skägg. Han såg riktigt rutinerad ut. Tyvärr levde inte spelet upp till looken. Simon var rätt blek.

Sista tio minuterna försöker Frej desperat trycka in en balja, men ledningen känns ändå aldrig hotad. Laget försvarar sig förtjänstfullt. Hela backlinjen gör ett kanonjobb utan boll. Marko språngnickar en boll tio meter utanför straffområdet och får direkt en high five av Adam Larsson.

När domaren efter 94 minuter sätter pipan står alltså Umeå FC som segrare efter en väl genomförd match. Frej hade en del chanser men var oerhört håglösa i straffområdet. Laget borde ha gjort minst ett mål.

Bäst på planen offensivt var Allyson och Sillah. Winka och Christensen slet förtjänstfullt på mittfältet. Marko och Adam spelade med ett jävla självförtroende. Dillan var kanon utan boll. Sämre med boll. Isaksson var stabil. Unge Mattias Lidberg var tyvärr helt osynlig.

Det var allt för mig. Nu tänker jag försöka jobba bort min bakfylla medelst kebab. God afton!

Djurgårdens IF – Umeå FC rapport

Solen sken och säsongens första tävlingsmatch nalkades på Grimsta IP. Djurgårdens IF stod för motståndet och Umeå FC skulle äntligen få testa sin 3-5-2 i tävlingssammanhang.

Det gick uruselt.

Vi börjar från början. Umeå FC ställde upp med följande lag:
Sudar
D.Ismail, F.Isaksson, O.Bergqvist, M. Mihajlovic, J. Stigedahl
F.Wennebro, F. Fjellström Winka, L.Christensen
M.Lidberg, K.Lundmark

Den uppmärksamme ser att jag skrivit upp laget i en 5-3-2-formation. Det gör jag helt enkelt för att laget snarare spelade en svindjup fembackslinje än en Juventuskt fröjdig 3-5-2 med flygande kanter.

Matchen började rätt bra i ungefär tre minuter. Laget hade bra rull och spelade vårdat. Marko och Fredrik fick ta hand om bollarna från backlinjen och flankerna breddade bra. Wennebro väggspelade lite och man tänkte att ”visst, det här är ju lovande. Kul med lite vårdat spel!”

Vårdat spel my ass.

Efter ett par minuter tog Djurgården tag i spelet. Umeå FC låg riktigt djupt med laget och blev gång på gång tillbakatryckta. Simon Tibbling på Djurgårdens högerrflank lät unge Stigedahl jobba stenhård på vänsterbacken. Samarbetet med mittbackarna funkade inget vidare och när laget väl fick tag på bollen låg alla mittfältarna alldeles för långt ner i planen. När väl Lundmark eller Lindberg fick tag i bollen blev de ensammare än en robinsondeltagare på nobelprismiddag.

Det syntes tidigt att det skulle bli tufft. Erton ”YOLO” Fejzullahu började ställa in siktet redan efter tio minuter, Simon Tibbling fortsatte dribbla upp stackars Stigedahl och Dillan Ismail hade det rätt tufft mot snabbe Brian Spann på andra kanten.

Efter 33 minuter kom så ledningsmålet. Olof Bergkvist slarvade med bollen, försökte vinna tillbaka den och sparkade ner en djurgårdare. Erton smaskade upp bollen i högra krysset på den efterföljande straffen och Djurgården hade 1-0.

Sista kvarten såg lika illa ut. Umeå FC försökte spela sig ur pressen och och Djurgården anföll på nytt. I minut 45 har så Djurgården en hörna som blir riktigt farlig. En bra nick räddas på mållinjen av Stigedahl. Strax därefter blåser domaren för halvtid.

Umeå FC har fortfarande inte haft ett skott på mål.

I den andra halvleken fortsätter spelet på exakt samma sätt som i den första halvleken. Umeå FC försvarar sig djupt ner i planen och Djurgården pressar på. Mittfältet har fortsatta problem att förvalta de få tillfällen man har bollen och firma Lundmark/Lindström på topp fortsätter att tröstlöst jaga bollar.

I sextionde minuten får så Djurgården straff på nytt. Linus Christensen tacklar ner Erton Fejzullahu två gånger och domaren pekar mot straffpunkten. Aningen tveksamt, tycker jag. Solklar, tyckte alla hemmafans.

Så – ny straff, andra krysset, nytt mål. 2-0.

Strax efter målet har Umeå FC sitt första skott mot mål. Fredrik Wennebro avlossar från 30 meter och det är helt ofarligt.

Efter det går allt åt helvete. Inte ens försvaret verkar vara intresserade längre. Djurgården spelar ut och trillar riktigt fin fotboll. Umeå FC sparkar bollar åt helvete.

I minut 67 gör Erton sitt tredje för dagen. Han dribblar bort två bortaspelare utanför straffområdet, går till vänster och smaskar upp bollen i första krysset, Målet är riktigt grymt, men försvarsspelet i förstaläget är faktiskt inget vidare.

Under de sista tio minuterna har Djurgården tre bollar i virket, så resultatet 3-0 är i underkant och speglade inte matchen. Umeå FC hade sammanlagt två skott mot mål och ett på mål. Även om man möter ett mycket bättre lag måste man producera fler chanser än så.

Jag läser på sportnu.se att deras utsände menar att Umeå FC stod upp relativt bra. Det är inte sant. Umeå FC var totalt utspelade och hade inte en chans. Folk på läktaren sa att Umeå FC var ”riktigt jävla dåliga”, och jag måste motvilligt hålla med. Laget gav aldrig Djurgården en ärlig match. Det var kattens lek med den trebenta råttan.

Trots det är jag positiv inför framtiden. Vi hade en sanslöst ung startelva. Stigedahl är född 1996. Axel Fällman, född 1996,  fick några minuter på slutet. Lidberg på topp född samma år. Sudar var riktigt bra och både Christensen, Lundmark och Marko var stundtals rätt bra. Det vore naivt att räkna med en promenadseger i div.1 norra, men jag tror ändå att vi har en trupp och en tränare som kommer slåss i toppen av serien när säsongen ska summeras.

Frågestund med Anton!

Huvudperson: undertecknad.

1. Hur gammal är du? Jag är 22 år gammal. Fyller 23år i juli. 24 blir jag inte förrän året efter det

2. Hur gammal känner du dig? Ärligt? Max 16 bast.

3. Vad har du gjort i dag? Vaknade 18 minuter innan tunnelbanan gick. Borstade tänderna. Sprang till tunnelbanan. Suttit på föreläsning. Käkat lite biffar.

Det gamla vanliga.

4. Vilken film såg du senast? Django Unchained. Jag älskade den *ler hipster*

5. Vem ringde du senast? Min göörl Malin.

6. är du besatt av någonting? Ostkrokar, Nordkorea, gangstarap

7. Är du rädd för blod? Oerhört. Jag ser hellre 200 benbrott på youtube än en operationsscen i  Greys Anatomy. Det funkade i Django pga blodet såg ut som ketchup, och ketchup är gott.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Ljusgult ljus. Smutsiga stolar. Tomma kaffekoppar överallt.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Ingvar Carlsson, Olof Palme, Torbjörn Fälldin, Göran Persson, Carl Bildt. Vad fan är det här för fråga?

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Tror du att jag är helt jävla offside? Jag förlorar aldrig i quizkampen!

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Grå. Alla mina kalsonger från HM är grå.

12. När vaknade du i dag?
08.00

13. Vilken är din favorithögtid? Ärligt? Jag är likgiltig inför alla förutom min födelsedag. Julen ger mig ångest, nyår är överskattat och midsommar har jag aldrig firat i vuxen ålder pga förkylningar i plural.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Så länge det är 25 grader och ölen är billig spelar det ingen som helst roll

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?  Boden. Hemsk plats.

16. Hur vill du tillbringa din pension? Smygfull i frottéshorts på en resort i Sydamerika.

17. Vad lyssnar du på just nu? LONG LIVE A$AP på repeat.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej! Bara hjärnskakningar!

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Doodles, mjölk, ost, en god korv, kaffe åh gud jag är mer mellanmjölk än mellanmjölken

20. Vem är din favoritkändis? Efter Superbowl – Beyoncé! Kan vi bara enas om att hon är lite för bra för världen?

I en annan del av universum: fotbollslegenden Steve Galloway

21. Vad är du på för humör just nu? Kaffeabstinent. Jävligt SÅSIG.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Nordamerika, Europa (jag menar, YOLO), Asien, Afrika

23. Snarkar du? Bara när jag är förkyld. Eller Full. Eller både och.Vafan? PRIVAT FRÅGA

24. Vilka yrken har du provat på? Låt mig lista upp dessa tillsammans med ett kort betyg i skalan A – AAAAA

• Vaktmästare på Norrmjöle Herrgård: mitt första jobb. Jag slavade åt kommunen för 37.50 per timme. Arbetsuppgifterna gick ut på att jag kapade små små träd med små små yxor. Plus i kanten för att vi fick bygga bäckar och bada.  AA
  • Telefonförsäljare: Prövat detta vid två olika tillfällen. Jag var lika urusel båda gångerna. Jag hatade jobbet och alla som jag ringde hatade mig. A
  • Reporter: Hur kul som helst. Man får prata med massa märkliga människor och sedan skriva om de små liven. Svinkul! AAAAA

25. Hur går du helst klädd? I sotarmössa utan byxor.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Kräfta! Det är därför jag är en liten feg krake!

27. Vilket är ditt favoritgodis?

28. Vad sa du senast? ”Fan, det var ju riktigt kasst…”

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska och samhällskunskap. Valde därför naturvetenskapligt gymnasium.

30. Vad har du på dig just nu? Svart linne från HM som måste vara 4 år gammalt och några jävla jeans. Läste nu hur ointressant svar det här var, så jag gick och hämtade min penguins-keps.

31. Vilken är din favoritaffär? Da internetz

32. Vad har du för storlek i kläder? Va? Generellt? På sockar? Kalsonger?
Generellt small eller medium. Sockar 40-44. Mediumkalsonger.

33. Vad har du i dina fickor? Snus, kontanter, plånbok, mynt i massor.

34. Vad köpte du senast?  Snuset jag har i fickan.

35. Hur många gånger har du flyttat? Från Mariedal via Lycksele och Hörnefors till två gånger Haga. Efter det till en ö utanför Oslo. Ön var kass, så jag flyttade till en lägenhet inne i Oslo. Sedan till Haga igen. Och igen. Nu bor jag i Sundbyberg. Massa flyttar!

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Snus, två ton ris, en vän.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Jag har inte publicerat ett enda inlägg under #blogg100 innan klockan 23. Vad tror du?

38. Senaste filmen du såg på bio?  I NEED A HUNDRED BLACK COFFINS FOR A HUNDRED BAD MEN

Django.

39. Har du blivit sydd någon gång? Sydde vänster ögonbryn när jag fem år gammal testade ett svandyk in i en stillastående bil.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Riktiga hen badar alltid naken.

41. Vad åt du till frukost?  Ingenting! 18 minuter till tunnelbana innebar lite kapade morgonrutiner.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? 12 år gammal var swaggern maxad. Jag lirade hockey och dejtade tjejer. Var inte särskilt framgångsrik i någon av disciplinerna.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?  Pepe Reina, målvakt i Liverpool FC. Han lyckades förstöra en hel söndagskväll på fem sekunder. Om inte det räknas som ”extra speciellt” vet jag inte vad.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? I pannan? Kom igen nu för fan.

46. Vad var det sista du åt? din mam.. Hemmagjord pizza

47. Vem är världens vackraste kvinna? Beyoncé

48. Är du blyg? *ler* *höjer axlarna* *tittar fram under luggen* ”lite kanske” *fnissar*

49. Vilken var den sista konserten du var på? The XX, Berns. Konserten var hur bar som helst. Min bakfylla var hur hemsk som helst. Helhetsintrycket blev därför inte mer än AAA

50. Vad heter du i andra namn? Seth! Tycker att det är ett svincoolt namn.

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej, bara en mopedolycka. Jag hade en liten kinesisk moppe när jag var femton bast gammal. Hela frambromsoket lossnade och åkte in i framhjulet, så jag flög över styret och landade på axeln. Ingen big deal.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? I min mun bor det en liten liten lämmel.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Kvadrat.

54. Har du några husdjur? Bara dammråttor. *hämtar pistolen*

55. Vill du gifta dig? Ser inte riktigt poängen. Kanske om massor av år.

56. Var växte dina föräldrar upp?  Umeå och Robertsfors.

57. Har du någon gång ringt polisen? Ja.

58. Har du svenskt ursprung? Västerbottniskt ursprung om jag får be.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Jag heter Säll i efternamn. fattar ni hur många smeknamn man kan komma på?
Sälen
Sällan
Selleri
Säl
Sälle
snyggsäl

Ett av smeknamnen fick aldrig riktigt fäste.

60. Vilka är dina största svagheter?

Det här tog en hel dag. Aldrig mer.

Hudiksvallsseger och Liverpooltorsk.

Men det var ju själva fan.

Umeå FC går alltid först, men Liverpool FC ligger och nosar en glidtackling bakom. I dag lirade båda lagen. Umeå FC tog en stabil seger mot Hudiksvall i Norrlandscupen men ska enligt uppgift ha fått knäskador både på supersub Simon ”Solskjaer” Mårtensson och provspelande Kim ”Pippo” Lundmark. För Mårtenssons skull hoppas jag att skadan är lindrig. De enda som vinner på ett längre skadeuppehåll är hans magmuskler.

Kommer ni ihåg hur mycket muskler han la på sig inför förra säsongen? Det var ju helt sjukt!

Typ Seedorfmycket!

Det stora problemet med att hålla på två risiga lag: Man är sällan särskilt glad på helgerna. Målvakten Pepe Reina gjorde en jävla dundertabbe som innebar att vi återigen tappade en ledning. Anders Bengtsson, redaktör på Sveriges bästa tidning, sammanfattade känslan efter matchen bäst av alla.

Skärmavbild 2013-02-03 kl. 23.26.21

Tänk om mitt framtida barn måste gå igenom samma helvete varenda jävla helg varenda jävla år. Det gör så ont ibland.

MEN KOM IGEN, WAYNE ROUTLEDGE

För andra gången i rad och tredje gången sammanlagt har jag lyckats missa deadline för #blogg100.

HUR SVÅRT SKA DET VARA, ANTE?!

Jag är en nattuggla. Det finns inget bättre än att bara slappa framför le computador framåt natten och googla pingviner som ramlar. Tyvärr rimmar det illa med min utmaning. Från och med nu kommer jag alltid vara i tid.

Lovar.

———-

Annars då? Vad har hänt?

Umeå FC åkte på en torsk med 3-1 mot Giffarna i norrlandscupen – helt enligt planerna. Halva startelvan bestod av provspelare och laget har inte lirat en enda match på fullplan hittills. Giffarna – som för dagen ställde upp med Ädam på mittfältet – tog en en komfortabel seger. Konstigt vore det annars.

Vad som däremot är märkligt är Danne Bäckströms agerande efter matchen. Han ville inte berömma någon av testspelarna i media. Vad fan? Varför skulle han INTE göra det? En spelare som gör en lovvärd insats bör kunna få beröm även om han har kontrakt eller inte? Obegripligt agerande.

——–

Dagen har spenderats på TT Resultat. Arbetsmässigt var det lugnare än ett midsommarfirande för nykterister, så jag kunde fokusera fullt ut på stryktipset.

6 rätt. Död kupong efter 3 minuter. Ridå. Mörker.

Det finns inget jag romantiserar mer än stryktipset på lördagar. Jag ser framför mig hur jag kommer att spendera nästa lördag i glada vänners sällskap med en stryktipskupong i ena handen och en folköl i andra handen. Tillsammans hejar vi fram 13 rätt, miljonerna och ett hejdundrande kramkalas.

Det blir aldrig så.

Låt mig beskriva en vanlig lördag.

• Jag vaknar klockan 12 och är hur bakfull som helst.
  • Klockan 1 pressar jag i mig en lingongrova och sköljer ner den med apelsinjuice.
  • Klockan 2 börjar jag gå igenom dagens stryktipsmatcher tillsammans med mina vapendragare Bajen-Erik och Ogge.
  • Klockan 3 är utkastet klart. Garderingarna har tagit slut sedan länge, så utan att man egentligen vet varför en sätter Leeds United som kupongens säkraste match.
  • Klockan halv 4 går en och lämnar in kupongen. På vägen hem köper man ostkrokar
  • Klockan 4 är man som lyckligast. Hoppet lever fortfarande. Vägen till miljonerna är bredare än en politisk uppgörelse mellan Vänsterpartiet och SD.
  • Klockan 16.05 ligger Leeds under med 0-3 och har en man utvisar.
  • I halvtid sitter du med 4 rätt.
  • Efter 90 minuter har du 7 rätt och är 200 spänn fattigare.
  • Nästa helg upprepar du proceduren.

Dags för bingen. I kväll tänker jag drömma om Andy Carrolls 1-0 mot Swansea, vilket var den slutgiltiga spiken i den kista vi döpt till ”Antons stryktipsfadäser 2013”.