Mitt blivande ismete?

Grejade lite med två ismetespön och lite tackel.
Jag har köpt klämmor som jag ska sätta fast på spöt och ställa på isen. På den främre klämman har jag fäst angeldonsvippor som linan ska hänga på som jag lånat av svärfar, vid handtaget kommer jag ha en mindre klämma så att det inte tippar. En bjällra fäster jag i vippan så jag ser eller hör om det hugger.
dsc03122.jpg(Foto: Mats Söderholm)
Vad jag förstått ska man ha dött agn till gädda men levande till abborre, jag kommer att agna med båda men vad är bättre som agn abborre eller mört?. Till levande agn har jag gjort ett ”helikoptertackel” med ett tungt sänke, en wiretafs upp till ett trelekande med en till wiretafs som jag knutit två krokar på. Just nu har jag två olika tackel, fler varianter kommer säkert tillverkas i vardagsrummet.
dsc03125.jpg dsc03126.jpg(Foto: Mats Söderholm)
Kanske är det någon som har några bra bilder på hur ni gjort, kom gärna med tips och idéer?
Jag använder mina Ambassadeurer som är spinnrullar men det går tydligen lika bra med haspelrullar. Det är bra att läsa och titta på bilder i de olika forum jag besöker rätt ofta, där får man tips och idéer hur man kan göra. Detta blir mitt sätt och bara att prova sig fram, det är bara att göra på något annat sätt om det inte funkar?

Jag är mycket stolt över att vara den enda här i VF och VK som skrivit om Saint Deamon och Dawn of silence, två kompententa heavy metalband som ingen av recensenterna i tidningarna upptäckt. Av de band jag såg på House of metal hade de två absolut roligast på scenen, jag med men i publiken! Recensenterna måste ha gått i den vanliga fällan att störst är bäst, så är det inte!!!

Grattis till Tavelsjös vasaloppskämpar som inte hade det lika skönt som mig på isen, alla mina kamrater som jag ser det var korkade nog att åka nio mil till Mora!
Skitfiske
M

3 kommentarer

  1. Hej specimenhuntern!Jag vill absolut inte bryta mot någon lag eller göra saker som är förbjudet! Jag har läst så mycket nya artiklar och inlägg på olika forum om levande agn och blev överraskad av din kommentar, jag sökte på internet och hittade informationen i länken här http://dsmweb.sjv.se/Steria/templates/Page.aspx?id=2907 som är från 2006. Det verkar vara ett tudelat läge om vad som ska gälla, bryta mot lagar och regler kommer jag inte att göra! Jag har pimplad abborre infrusen som jag kommer att använda som agn, kommer att söka vidare om vad som gäller så fortsätt att läsa min blogg så kommer det säkert mer diskussioner! Tack
    M

  2. Levande får användas om den inte förvarats levande över en längre tid i syfte att fiskas med.
    Alltså fyll inte akvariet med småmört för att fiska med om du vill lyda lagen.

    Meta upp, sätt på kroken levande, är lagligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *