Fiskarnas mat och sovklocka, huggtabellen

Huggtabeller finns lite överallt i olika tidningar och internet, men fungerar den? I 6 månader har jag kollat mot huggtabellen, fiskat de dagar och klockslag som det ska vara dåligt eller bra fiske. Det har gått uselt, jag tror dock att det beror mer på mig än något annat. Har förstått att jorden i förhållande till månen styr mycket som ebb och flod, annat som påverkar fisket kan ju vara klimatet på den plats jag fiskar. Vad är det som gör att fisken hugger, lekperioder, vind, lufttryck, luftfuktighet och min skicklighet mm? Det kanske stämmer i Karlskrona, Östersund och Kiruna men inte i Tavelsjö? Idag ska jag åka till Tavelsjö för att pimpla och ismeta i helgen. Det spelar egentligen ingen roll vad huggtabellen säger, jag fiskar ju som rekreation! Jag är ju som sagt amatör på fiske och det blir några timmar på isen i helgen, vi får se hur det stämmer? Jag tror att jag kommer att få fisk och det är viktigast! En huggtabell kan se ut så här, de olika färger visar vilket fiske det kan bli? Jag vill att ni tittar på de två bilderna och jämför februari månad med varandra, vad tror ni?huggtabell_2009.jpg huggtabell-feb.jpg (Foto från Fiskeforum.com och fiskejournalen.se)

På lördag åker jag in till Umeå för hemmapremiär, träningsmatch 14:00 Umeå FC-Mariehem på Gammlia. Jag väljer bort festligheterna på kvällen med laget, det nya spelarna ska välkomnas i laget med inkilning. Det är roligt att se spelarna presentera sig utanför fotbollen och det brukar var mycket trevligt. Det känns bra att åka till byn igen och äta en god middag med familjen, kanske blir det ett kvällspimpel?

Igår kväll pratade vi med Li på internet, hon har nyss flyttat till USA som au-pair och bor i Ocean city. Det var härligt att prata och titta på henne igen, det kändes som att hon har det bra! Istället för en resedagbok har hon startat en blogg där vi kan följa hennes dagar! lialexandra.blogg.se

Ha kul på isen!
M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>