Vinst, ”mangofisk” och ismete

Underbar dag på isen och konstgräset!
Umeå FC vann mot Mariehem 5-2 (3-1), lätt seger men onödigt med två insläppta på fasta situationer där vi slarvar med markering. Grabbarna i laget var sugen på fest då det är dags för inkilning ikväll, när dom hörde att jag inte skulle dit blev dom ledsna! Vem ska nu ropa ”omkil och var är snacksen” tyckte Danne B, jag har aldrig missat inkilning men nu var det läge eftersom isen hägrar imorrn! Matchens stjärna kommer jag dela ut efter varje match jag är med på, jag avgör om det är en prestation, mål eller bäst i matchen? Dagens stjärna idag blir Jonas Nilsson för sitt mod och passningsspel på högerbacksplatsen, han gjorde dessutom ett mål efter att han sumpat en frispark!

Igår pimplade vi i Långviksvallen, det blev några matborrar så Lena gjorde thaigryta på dem vilket smakade alldeles utmärkt. Ismete blev det men inga vippor eller bjällror som tyckte att jag skulle springa dit och ta upp fisk, spännande var det och jag kunde inte släppa blicken från dem nästan! Fullt med snö på isen och under snön var det vatten vatten vatten, hur tungt som helst att borra så det blev inte många hål. Imorse åkte vi ut 8:30 utanför Sundlingska gården och hittade av grundet och pimplade några timmar, ismete blev det och mina tackel, vippor och rullar fungerade alldeles utmärkt. Det svåra verkar vara att hitta rätt läge på bromsen, tror att det beror på hur stor betesfisk och vilket sänke man använder. Jag använder päronsänken som är små och smidiga, jag har bytt till mindre krokar för att det inte ska bli så tungt. Det blev bara småborrar på pimpel idag men det gör inget, vädret uppvägde allt. Solen kom fram och bländade oss, av med jackor och mössor för att 100% livskvalité!!!!!!!
dsc03132.jpg(Foto: Lena Sjöblom)
Det här är inte det isfiske jag hade tänkt mig!!!

Per, Tanja, Espen och Line vårt gudbarn kom till oss eftersom Per skulle åka något toklopp på skidor från byn till Hippologum. Längskidor kan jag se på tv, jag tycker inte alls att det ser roligt ut att åka själv! Deras blivande tre-åring Line pratade hela tiden om ”mangofisk” och vi hängde inte riktigt med, efter ett tag stod det klart för oss att det var ”maggot” hon pratade om. Det lät så charmigt så nu kommer vi att köpa ”mangofisk” i fortsättningen.
dsc03139.jpg(Foto: Mats Söderholm)
Imorron ska jag ut på ”tarmgrundet” för ismete och mer pimpel, där finns det gädda och stor abborre. Jocke min tränar kollega och två spelare fiskade där i somras och drog en gädda på fyra kilo, kanske finns dom där på 5-10 meters djup! Det får jag vet imorgon, nu är det dags för middag, stekt lamm, fetaostsås, ugnsgrönsaker och två glass rött! Mmm

Ha en skön kväll och sköt om er!!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *