Abborre, planering och sorg

Helgen gav många timmar härlig istid med sol, moln, vind och blötis
Vi hann bara låsa dörren till stugan då jag kände stor sorg, lämna detta fantastiska ställe för att åka! Tyvärr jobbar ju vi i veckan och Felix ska till skolan efter sportlovet, det kändes riktigt tungt att lämna SKÖNA Tavelsjö för att åka hem.
dsc00134.jpg(Foto: Mats Söderholm) Vy över Tavelsjön från stugtomten
Vi hann bara sätta oss i bilen så startade planerna att åka tillbaks, till helgen blir det inget men om två veckor blir det att ”kompa” ut fredageftermiddag och bege sig igen. Helgen om tre veckor blir det också då Lena ska ha middag med ”tanterna” hemma hos oss, vi blir utslängda så Felix och jag åker upp själva! Han frågade vad vi skulle göra, vad vill du göra sa jag och han blev så glad för då slipper han ju fiska! Det kommer bli hans helg så han bestämde genast middag, en klar favorit! Hasselbackspotatis, fläskfilé och någon god sås! HÄRLIGT!!

Huggtabellerna som jag skrev om i veckan stämde inte eller gjorde dem det? Visste ändå inte vilken jag skulle titta på då de säger olika, abborre fick vi och det var så mycket smått att det passade bra till ismetet. Det enda bete som fungerade för mig i helgen var blå-röd-gul balanspirk, provade alla möjliga vertikaler med olika färgkrokar men det gav inget. Balanspirken gav en mört och matfisk vid Långviksvallen, ”Tarmgrundet” och utanför Sundlingska. Jag har läst på och det är OK att använda levande betesfisk, tar man fisken direkt från pimpelhålet så gör man inget fel enligt min och andras tolkning. Lena har varit skeptisk till det, jag visade henne att man krokade genom munnen precis som med pimpelfångst och då var det OK för henne. Det blev dock inga gäddor eller storborrar, vi fiskade på olika djup och provade olika ställen och spänningen var enorm men alldeles dött! Jag gör säkert fel på något sätt men jag kommer fortsätta prova mig fram, hitta vilka olika sänken, krokar, linor och wire mm som fungerar!
Till er som tar er ut och fiskar i veckan.
Skitfiske!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *