Västerfjärden, Ström, Umeå

Tala om fiskeabstinens, jag kunde inte hålla mig igår!!
Egentligen skulle jag haft planeringstid på jobbet, äsch tänkt jag skriva utvecklingssamtal kan jag göra hemma på kvällen! Cyklade hem som en galning och letade reda på det jag skulle ha med, i stressen över att komma iväg höll jag på att glömma pimpelutrustningen och det hade inte varit så klokt. Tog mig ut på isen och någon hade redan varit där så jag lånade hålet, inget hände så jag siktade in mig på en plats där jag sett folk sitta förut. När jag travade iväg började jag smått ångra mig, halv storm och snöpulsning gjorde att pulsen gick upp i 180 slag/minut (ojdå lite otränad!). Minus 3 och mycket vind blir kallt och jag kände att mina händer inte skulle må så bra efter ett tag, håll ut och bit ihop det finns fisk sa jag till mig själv och försökte tänka positivt.

Borrade några hål men alldeles tomt, pimplade på ca 4 meters djup med vertikalpirkar och trekrok med olika färger. Jag flyttade närmare en udde och vips så satt det en matborre på kroken, kroka av och snabbt ner igen så högg det en som var ännu lite större. DUNDERBART! Det avtog ett tag när jag känner att det drar till och jag höjer sakta, FISK ”twang” sa det i linan och det blev tungt där den satt. När jag skulle byta handgrepp på linan så blev det väldigt lätt, fan tänkte jag nu missade jag något stort. Som vanligt kommer ingen att tro mig men varför skulle jag skriva osanning, hade något liknande hugg i PK Nordic nappet? Det blev bara två abborrar men det var jag nöjd med för de vägde lika mycket som dem jag fick i helgen.
dsc00193.jpg
Igår blev det lite fel, jag tänkte buda på ett gäng pimpeltrekrok på Tradera men kunde inte riktigt bevaka auktionen, jag la bud på fyra stycken för att vara säker på att få minst två. När jag gick in och kollade visade det sig att jag vunnit alla fyra, det innebar 40 st nya färgkrokar till samlingen!!

På fredag blir det nog en sväng till efter jobbet, det börjar bli ljust på eftermiddagarna så det kanske funkar? Felix var sugen på att åka med och Lena var lite avundsjuk att jag åkte dit, det efter att ha sett storleken på min borrar. Vill inte Felix kanske vi kan skaffa barnvakt med mormor eller farmor, det måste jag kolla! Jag frös som en hund men det blev skitfiske!
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *