Grattis Norsjö och Västerbotten!

Vad bra att sportfisket kommer ut i etern, Norsjö fick enorm reklam i SVT´s ”Eftersnack”!!
I söndags såg jag att det skulle vara eftersnack på tv om sportfiske, självklart satt jag klistade 22,30 på onsdagkväll för att se vad de skulle ta upp. Till min förvåning så kliver Johan ”eeeh” Råberg en av mina målvakter i Umeå FC fram i rutan, han pratar om sitt UF företag som ska vara med i en mässa några dagar. Jag önskar honom och alla andra unga företagare lycka till i mässan på Nolia under torsdag och fredag, hoppas ni hittar något som kan gynna Norrland och lyfta konjunkturen till högre nivåer!!

Åter till fisket! En ”skön” Tommy Björk från Norsjö SFK sitter i studion och gör mycket bra reklam för pimpelfisket som de ska ha under våren. Jag tycker att han beskrev på ett enkelt och bra sätt hur tävlingarna går till, SM i mormyska är nyss avslutat och jag gratulerar Janne Johansson, SFK Storfiskarna, Västernorrland/Susanna Karlsson, FK Ulriksforsarna Jämtland/Härjedalen som vann med 6149 resp. 5530 gram! I början på april har dem SM i pimpel, det är ingen risk att jag kommer att vara med men det hade varit roligt! Tommy Björk pratade om att det inte var någon lek att tävla, att borra 100 hål och springa runt på isen i fyra timmar kräver en bra fysik. Förmodligen slipper dem kustens blötisar där pulsen ökar snabbt och kraftigt, nackdelen där är väl att isen är så pass tjock att man får borra ihjäl sig iallafall?

”Kenta”, vilket livsöde! Hammarby och Södermalms mest kända missbrukare och musiker, död sen några år men han lever kvar i ”Bajens” hjärta! Ett fullsatt Söderstadion som står upp och sjunger ”Just idag är jag stark” är en stor upplevelse för en fotbollsälskare. Jag har inte gillat den låten speciellt mycket, man får se bortom hans livsöde och lyssna på texten så blir den ”stor”!!

Kör hårt i Norsjö på SM-pimpel alla deltagare, skitfiske på er alla!
M

2 kommentarer

 1. Tja Masse!

  Kenta. En hjälte och legend!
  Och en fantstisk låt.
  Har ”Just idag är jag stark gaddat på armen numera. Du kan få se någon gång om du är snäll.
  Ha´re gött och lycka till med pimplingen.

  Seb.

 2. Din fiskeblogg blir bättre o bättre. Jag ser fram emot varje gång du skrivit något nytt. Bra att du tog upp om SM i mormyska. De inbitna tävlingspimplarna gillar säkert det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>