16 timmar, korv & minsta fisken

Det har varit enormt SKÖNA timmar på Tavelsjö´n i helgen!!
Lördag – Väckning 8:00 av en stor sol på himmelen, med en snabb kopp kaffe och en macka var jag nu redo för istid. Vi åkte till Tarmgrundet och kollade de hål vi använde på fredagen, både Lena och jag kände att vi ville prova något nytt ställe. Vi åkte bort mot Långviksvallen och borrade några hål var där vi sett folk pimpla förut, isen hade frusit på under natten så det gick lätt att borra. Mobilen ringde och en massa kompisar undrade vart vi var, det borde dom kunnat räkna ut. Johanna, Kevin, Lina och Max anslöt oss vid Sundlingska, det var helt fantastisk på isen och det var tur att glasögonen var med. Jag fick min minsta abborre någonsin och några fler småborrar. Dags för korvgrillning, när jag slukat ”tre svullar med benskydd” fick jag en idé, jag kan ju agna ismetet med grillkorv:). Gädda äter väl allt så varför inte, jag riggade med dubbla trekrokar på wire och sänkte inte ner grejorna! Det var bara ett skämt men varför inte, är jag riktigt desperat kanske jag får prova? 6 timmar på isen blev det, med söndagens pimpel kommer jag upp till målet på 15 timmar i helgen!
dsc00206.jpg dsc03149.jpg
(Foto: Mats Söderholm, Lena Sjöblom)

Söndag – Sovmorgon till 8:40 och var ute på isen strax efter, vi åkte till Tarmgrundet och bestämde oss för att pimpla djupare. Riktigt fin matfisk fick vi, efter en stund ringde Johanna och berättade att de skulle komma ut igen. Samtidigt fick jag sms, Tim och Vlado skulle också ta sig ut till oss. Vlado har aldrig varit på is, kört skoter eller pimplat, han klarade sig alldeles utmärkt med en fin matborre. Tim hade det körigare, han förstörde Felix spö, tappade panglänk, limkrok och drog skotern ”sur” när han skulle provköra. Det var hur som helst en helt fantastiskt DUNDERBAR dag på isen, Lina fick största abborren men vägrade röra den, hon ropade på hjälp och skrek sen ta bort den! Storfiskare? Vi hade iaf lite skitfiske men ingen ville ta hem sin fisk, det tackar vi för och jag har nyss filéat dom och det räcker bra till middag! Det var många som njöt i vårsolen på sjön idag, många pimplare, skidåkare och det var inte många skotrar ute och körde så det levde inte om så mycket. Totalt blev det ca 16,5 timmar pimpel i helgen, av dem han jag med att ismeta ca 30 minuter men linan i vattnet har jag haft! HÄRLIGT!!
dsc00212.jpg Tim dsc00208.jpg Vlado (Foto: Mats Söderholm)
Tack till er alla Lena, Felix, Johanna, José, Kevin, Lina, Max, Tim och Vlado som förgyllde fisket med glädje och skratt!
Sköt om er och ha en bra vecka!
M

2 kommentarer

  1. Men titta! Målvakterna gör lite nytta för en gångs skull! 🙂 nää ni verkar ha haft en härlig dag. bra insiativ! Jag bara måste låna dina bilder på boysen. det här ska det skrivas om 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *