Laddade spön och lite koll på älven!


Igår åkte jag på Blixt sport och hämtade mitt sista spö, det så efterlängtade jerk/spinnspöt är nu mitt. Idag gjorde jag också en beställning från USA på titaniumvajer, stålvajer, fluorobcarbonlina och beteslås, halva priset jämfört med Sverige och det blir bra för tillverkning av olika tafsar.

Utrustningslistan har ökat kraftigt sista halvåret och jag kommer att ha speciella spön och rullar för olika fiske, det har även blivit olika inköp av beten och tillbehör. Blandade wobblers, öringbeten, tubflugor, jerkbeten, olika jiggar, jigghuvuden, krokar, vajer, rullar, spön och linor mm har fyllt på mina lådor och kommer att ge mig ett roligt fiskeår?! Flugspöt svingar jag rätt ofta nu och det går bättre och bättre, arm och handrörelsen är på gång och linan skruvar sig inte lika ofta. Tur att det är en gammal lina med tafs som jag kan träna med, jag snärtar ofta bakåtrörelsen rätt hårt och tafsen blir kortare vid varje pass. Tekniken kommer jag att lära mig, det svåra blir nog att läsa vatten, insekter och allt annat som rör flugfisket.

Fluga dsc03238.jpg (Foto: Mats Söderholm)
9 fots Vision intro klass 5-6 med Komarulle, linan har jag ingen koll på men den får inte sitta på än!
Öring dsc03236.jpg (Foto: Mats Söderholm)
9 fots ABU Conolon classic spinn 35-60 gram med en Ambassadeur 6500 c3 2 speed med 20 kilos flätlina.
10 fots ABU Conolon Pro haspel -60 gram med en Daiwa Sweepfire 3500 med 20 kilos flätlina.
Gädda dsc03237.jpg (Foto: Mats Söderholm)
6 & 7,6 fots BFT FTN Dual pike med en Ambassadeur 5500 c3 pro shop med en 30 kilos flätlina.
Gädda/abborre dsc03239.jpg (Foto: Mats Söderholm)
7 fots haspelspö, ABU Cardinal 3 (ingen lina men det blir en 20 kilos flätlina på den)
7 fots ABU 281 haspelspö, Shakespeare Agility med 14 kilos flätlina och ett haspelspö
Teleskåpspö (?) med Jaxon Minx med 6,5 kilos flätlina
Jerk & wobblerlådor dsc03242.jpg dsc03243.jpg (Foto: Mats Söderholm)

Efter trippen till Blixt var jag vädligt nyfiken på hur strandkanten såg ut på Röbäck, jag åkte nedanför Backenkyrkan och kände hur det sög till imagen. Perfekt, nu kan man stå och kasta utan att behöva halka omkring på en massa is och snö. Det var enorm fart på vattnet och det gick högt upp på stranden, mina planer på att fiska där 15/5 verkar gå i lås men då ska nog vattnet sjunka undan lite men jag hoppas på bra fart ändå.

PÅ fredag åker Felix och jag till Tavelsjö efter skolan och jobbet, i helgen kan det bli jerkpremiär om det inte driver omkring en massa is! Jens ska hjälpa mig att ha koll på isen, förhoppningsvis kan han hjälpa mig att sjösätta så vi kan åka ut någon sväng.

Snart dags att drilla fisk!!
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *