Jerk i Tavelsjön?


Vi svängde in vid Kvarnfors för att köpa sättpotatis av Sybil på Oxvikens gård i Långviken, besvikelsen var stor när vi tittade ner på sjön och det var is kvar. NEEEJJ sa både Felix och jag! Efter inköp och lite prat i Oxviken körde vi runt byn för att komma till Signilsbäck och stugan när vi både ser öppen sjö, där var det isfritt förutom att det var lite kring Storön och vid Näset. Perfekt då blir det sjösättning och fiske idag, vi packade in grejorna och gick ut och förberedde båten. Jag ringde Jens och undrade om han kunde hjälpa oss, jajjemus han och Marie skulle dyka upp vid 16:30 och välta båten rätt och få den på båtvagnen. I väntan ordnade jag mina spön med rullar och tafsade linorna, Felix han intog soffan som brukligt och kollade alla möjliga program som vi inte har hemma!

Vi åt middag och 18:30 kom vi ner till stranden, backade ner bilen med stor möda och en hård sydlig vind mötte oss när vi klev ur bilen. Felix var mycket duktig och raskt satt motorn på plats, han rodde ut medan jag försökte få igång motorn och helt plötsligt rusar den och jag måste stanna. Provar igen och den rusar likadant, vad är detta tänkte jag? Jag tar bort motorkåpan för att se om något hade fastnat, med kåpan borta provade jag igen och den gick igång och gick utmärkt.

Äntligen jerkdebut tänkte jag och hängde på en av ”jerkarna” på tafsen, dängde iväg ”jerken” och vevade in. Ut med den igen och det gick alldeles utmärkt, jag upptäcker att jag inte ”jerkar” överhuvudtaget. Jag spinnfiskar men vispar lite på spöt, det är ju inte så man ska göra. När man ”jerkar” ska man hålla handtaget på rullen stilla och snurra spöt runt för att få en ”ryckande” gång på betet. Tredje gången jag kastar ut glömmer jag att låsa linan med tummen vid betets nedslag, det innebär att jag får en linhöjning och trassel. Typiskt mig! Jag försöker reda ut det men ger upp samtidigt som Felix börjar frysa och tappar min handske i vattnet! Han är snabb och fiskar upp det med sin wobbler, BRA gjort Felix! Jag startar motorn och vi ger oss tillbaks mot stranden efter ca 1,5 timmes fiske, besviken på att jag klantat mig!

JERK = RYCKA alltså inte det amerikanska slangordet!!!

Det var skönt att få i båten så snabbt och det ger en massa möjligheter till mycket Tavelsjöfiske i år. Det var inte lätt att ”jerka” och det hade jag inte väntat mig men jag kommer att lära mig. På söndag ska kanske min nya fiskevän Jonas och jag ha träningsläger i Skeppsvik, vi spelar match på Gammlia 16:00 mot Valsta/Syrianska och vi åker eventuellt dit efter den. Tiden börjar bli knapp! Umeå Pike open är söndag 24/5 och då måste jag kunna tekniken mycket bättre!!!!!!!!!

KOM IHÅG!!! TA MED ER ETT BRA ANKARE NÄR NI SKA FISKA
Japp, jag lyckades fixa linan med förlora ett gängmeter 🙂 🙁

Skitfiske!
M

2 kommentarer

  1. Visst behöver jag träna, andra passet är gjort utan problem. Handlederna är inte van med rörelsen och ”amba”-tekniken tar ett tag att lära sig också, tur det är två veckor kvar till tävlingen 😀
    Vi ses då Kent!
    M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *