”Fidodalen” aka Degersjön


Imorse åkte vi till Grubbe scoutkårs lägergårdFidodalen”, arbete var att vänta och inga förhoppnngar om fiske fanns det. Motorsågar och röjsågar ekade över gården, barn som lekte och arbetade och genus styrde arbetet. ”Lill-Mats” och jag motorsågade och andra män grejade med maskiner och annat, kvinnorna lagade mat och assisterade med varierande uppgifter. Jag kommenterade det och det blev en del skratt och alla verkade vara nöjd med fördelning, då är det ju ändå ok? När jag blev avbytt på motorsågen passade jag på att fixa iordning spöna, om det var någon som ville prova att fiska.

Jag gick ner till sjön där det finns abborre och gädda, började kasta och fick en hel del pinnar på krokarna. Det började regna så jag avbröt och på vägen upp till gården börjar det hagla, vad är det här andra fiskepasset i rad där jag får avsluta pga hagel? Felix och Ludvig hade precis börjar dra ut en ”canadensare” för att paddla lite på sjön när det börjar hagla ännu mer! Vilken tur att reglerna sa att det måste vara en vuxen med på sjön, jag fixade båten och sjösatte den med hjälp av Lasse en av ledarna i styrelsen. Felix paddlade ut och kunde självklart eftersom han paddlat kajak med ”Bubben”Jonas, jag rodde ut med mina grejor och började självklart dänga jerkar! Felix fick slita ordentligt och tröttnade totalt så jag fick bogsera in honom. Det blev ingen fisk men det var skönt att få ställa sig en stund och njuta av solen som kom fram och värnde ordentligt i de lite kalla vindarna. Efter ett bra dagsverke började ”trupperna” avta, Felix och Ludvig hjälptes åt med kårens flagga och vi packade ihop för att åka hem!

Imorgon åker Lena och jag till Skeppsvik eller Tavelsjö, stor gädda och abborre väntar på oss. Felix är hos farmor Gudrun och min syster Anna-Lena, vi passar då på att ta några timmar vid  strandkanten eller båten. Det blir absolut inget bottenmete, om vi får mört på båtpimpel ska jag agna med skurna mörtbitar och se hur det går. Jag har några passande krokar som borde fungera bra, den som fiskar får se vad det blir på krokarna!

Skitfiske
M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>