Dänga ”bullar”


Fredag eftermiddag i stugan och jag började strula med internet, problem med routern och byte av siffror för att komma ut på internet. Skit tänkte jag, efter några tappra försök så gav jag upp och hjälpte Felix med studsmattan istället. Middag med Felix, Affe och Elsa, min längtan ut på sjön kvävde mig nästan och planerna på var jag skulle fiska satte fart.

Träffade Markus (Makke) på Blixt i veckan som fiskar mycket med gäddjiggar sk ”bullar” (Bull dawg, Ailen eel, MrRubber m fl) han har fått bra resultat! Jag tänkte försöka själv så jag fick tips av honom hur man kunde göra tackel, man fäster tacklet på jiggen istället för de ordinarie krokarna. Fram med titaniumvajer, lekande, ringar och krokar, började knyta och fick till det riktigt bra för att vara försöket. Jag får väl göra om det om det inte fungerar!!
DSC03483.JPG Bulle (Foto: Mats Söderholm)
Jag bytte om och sa godnatt till dem i stugan eftersom jag tänkte vara ute länge, snabbt tog mig ut till ”tarmgrundet” för att hitta djupkanten till grundet. Det gick bra och dängde iväg den ca 100 g tunga projektilen, tungt var det att kasta och tekniken var väl inte den bästa. 30 minuter blev det utan resultat och jag började känna av handleden och ryggen, fin bekräftelse på att jag är otränad :) Valde att åka mot Storön där några grabbar puttrade på i sin båt och fiskade av vasskanten, varken dem eller jag verkade få resultat där heller men det var skönt att ”jerka” lättare beten.

Svängde av mot Tavelsjövägen och upptäcke att det var massor med vakande fisk och löja som rörde sig i vattenytan, perfekt tänkte jag och ankrade alldeles i vasskanten. Jag valde ytgående beten och fick fisk direkt, min minsta gädda på en ”pig” som snabbt fick gå tillbaka efter avkrokning. Det var helt vindstilla och enormt skönt att stå där själv, inga tankar som störde utan det var avslappning med STOR koncentration på linan! Provade några ”bullar” igen men de stora fiskarna ville inte hälsa på, ryggen började känna sig stel så jag åkte mott sista vassen innan avslut. Det började blåsa upp och en kall nordlig vind kylde märgen, det blev vingligt i båten och inte alls lika skönt som tidigare. Hade ett kraftigt hugg  som jag missade då tröttheten började göra sig påmind efter fyra timmar i båten, en liten gädda till och ett större hugg senare valde jag att parkera båten strax före 1.00 inatt.

Felix hade trevligt idag på sin studsmatta och gjorde någon sorts cirkus på den, jag assisterade och blev glad över hans enorma fantasi och glädje!

Ikväll ska jag ut igen, kanske följer metal-Jens och Lena är med som vanligt!
Tack Makke för länken och råden kring ”bullbygget”!

Håll linan sträckt och flytväst på!
M

1 kommentarer

 1. Hej.
  Synd att du inte fick något på bullarna, gäddfisket har vare rätt trögt den här veckan för oss också.

  Jo, efter en hel dags kastande med bullar så käns det helt klart i rygg å handleder.

  När du fiskar i Tavelsjön, så glöm inte att glida in i Avan och fiska av det också. Har tage ett gäng fina gäddor där inne, speciellt längst in där bäcken rinner ut.
  Och även Storön som du nämner, nedanför stugan som är där. Vid klipporna/stenarna. Där kan nog bullarna funka bra.
  Fiska bullarna så långsamt du bara kan, me lite knyckar å drag.

  Ikväll ska vi ut å jaga borrar, har fått ett par tips på en del heta ställen.

  Skitfiske.
  http://fiske.makkes.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>