Isfisket är snart här

Förberedelserna fortsätter, ismetet lockar och ryggsäcken byggs till!

Vilken tur att det finns grejor att ordna med, när abstinensen kommer är det bara att sätta sig och fixa med något. Jag har undrat länge hur jag ska få med mig alla spön och rullar på ismetet? Jag vill inte ha någon pulka, det verkar så klumpigt att få med sig. Det är klart ska man kånka på en massa betesfisk så går det inte att stoppa i ryggsäcken! Fördelen för mig är att Lena alltid pimplar upp betesfisk åt mig, jag kan börja fiska med ”deadbait” och sen kroka på någon av de hon plockar upp 😀

Nu har jag löst det! Min fiskeryggsäck har en bra stolsram och den är hög samt skön att sitta på. Jag köpte ett två meter långt plaströr med 35mm innerdiameter, jag kapade fyra stycken i 350 mm längder perfekt för spöbuttarna, De limmades ihop två och två med limpistolen, borrade några hål för att styra in stripsen i. Med stripsen drog jag fast spöhållarna på stolsramen, limpistolen kom fram igen och förankrade hållarna på ramen.
DSC04895_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)
DSC04892_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)
Det blev riktigt bra, smidigt och lätt utan att behöva borra eller skruva i ramen. Det bästa är att jag kan sitta på ryggsäcken utan att behöva ta bort spöna!

I övrigt har det ramlat in lite allt möjligt, det är ett gäng paket på väg in som kommer att användas till vintern och våren! Jag har beställt två jerkar av Birkan, en jerk från Stampe och två från Glures. Det lär väl bli några till under vintern, dessa fantastiska custombyggare som ser till att jag och många fler har ett underbart gäddfiske!
DSC04898_1.JPG
(Foto: Mats Söderholm)�
Isborrarna och Shimano Seidorullen hämtade jag på Blixt, Lemaxspöt från Fishonnet, ”bullarna” gjorde Makke och jag ett samköp från England, ”myschkorna” kommer från ett privatköp i Norrköping. ”Slaktarnbetet” köpte jag direkt från Patrik i Byske.

Vädret ser riktigt lovande ut inför onsdagen då jag tänkte ta mig till älven igen, spöringarna och isflaken är de största problemen i nuläget. Det är värt att chansa några timmar, den här gången ska jag ha med en extra spole!! Nästa helg åker vi till Ö-vik och hälsar på pappa, jag tar med jerkutrustningen och haspelgrejorna så kanske det blir lite fiske i min gamla vatten igen. Där ska jag lägga några ismetespass i vinter, det ska bli riktigt spännande så det ser jag framemot!

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *