Året som gått, del 2

Isfisket är avklarat, nya spännande spöstunder väntar mig!

I början på maj sitter jag och Felix i bilen, sjösättning av båten är målet för helgens Tavelsjövisit. Metal-Jens och Marie ansluter och hjälper oss att vända den, snabbt är den uppe på vagnen. Båtmotorn och tanken lastar jag in i bagaget, kättingen och olika lås åker med i samma sväng. Felix var jätteduktig och snabbt var den sjösatt. Jag fixade iordning det nya jerkspöt och den gamla ”amban” för mitt första jerkpass, fantastiskt laddad styrde jag mot öarna. Ett nytt fiske för mig och jag var tvungen att lära mig, UPO var endast två veckor bort! Ankrar vid en vasskant och börjar dänga, njae dänga och dänga. Jag har linresning och trassel i många kast, tekniken vill inte riktigt sitta men tålmodigt nöter jag på. HUGG och jag vevar in min första jerkgädda, jag lyfter in den med gälgreppet och glädjen är ofantlig!! Nåt måste jag gjort rätt!!
090513jerk7_84kg_1.JPG7840 gram, ca 105-108 cm (Foto:Mats Söderholm)
Älven var öppen och fiskekortet låg i jackan, Lena och jag vandrade ner på det brusande vattnet. Förhoppningen var att landa en STOR öring, min första riktiga var jag ute efter. Timmarna gick och vi som stod där fick verkligen kämpa, de i båtarna roddes och drev fram och tillbaks. Från båt får de ofta fisk men de hade det inte lika trögt som oss! Lena fick fisk som vanligt, även hon hade det dock trögt.
090517_1_28kg_50cm_1.JPG
Lena och Filip (Foto:Mats Söderholm)
Längtan till båten och gäddorna tog överhand, varenda lediga stund åkte jag iväg. Tekniken blev bättre och jag landade massor av gäddor, tiden gick snabbt mot UPO och tre dagar innan tävlingen gick rullen sönder. Jag hade en ”amba” laddad för jerk, det kraschade till i ett utkast och i panik åkte jag till Blixt så att Blixt-Jonas kunde kolla på den.

Söndagmorgon 7:00 åkte Jonas och jag från Skeppsvik mot tävlingen i Täftefjärden, det var nära att det blev skit av allt. På väg in hade vi två grundstötningar, propellern slog i och vi blev riktigt nervösa. Blixt-Jonas kunde inte laga rullen, jag undrade om det breodde på att han var rädd för konkurrensen? 😀 Tävlingen var riktigt seg och endast 17 gäddor över 75 cm registrerades på 23 lag. Lena hade en känsla av att det skulle gå bra för mig, ca ½ timme innan tävlingen slutade sög det till i spö´t. Tack Darlingen!
99cm_01_1.JPG
99 cm (Foto: Jonas Kihlgård)
Jag hade hugg och kunde efter en bra kamp gälgreppa en fin gädda, i upphetsningen glömde vi väga den men stolta 99 cm gjorde att jag vann ”Längsta gädda tävlingen” före alla proffs som Robert, Filip, Jonte, Markus B och Blixt-Jonas mfl! En planoväska och tre beten från Slaktarn blev belöningen, underbart!!!!

Sommaren kom och vi började flötesmeta, jag köpte en mörtstuga och dumpade i sjön. Stora flöten guppade omkring med en mört på kroken och vilket fiske vi hade. Felix fångade sina första gäddor och en fin abborre på, härligt spännande att vänta på ett snabbt eller sakta sjunkade flöte. Var det en gädda eller abborre som smaskade i sig mörten? Jakten på min kilosabborre pågick hela sommaren, jag var nära med 970 gram. Det var ändå Lena som tog den finaste, en riktig kamp som höll på att sluta med en riktig miss. Hon lyfte upp fisken med håven under, kroken lossnar och borren dunsar ner precis i kanten av håven. Hon är så lycklig att hon vet knappt vart hon ska ta vägen, efter vägning och foto släpper jag tillbaks den.
DSC04714_1.JPG
1245 gram (Foto:Mats Söderholm) 

Skitfiske
M

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *