Pimpeltävlingar

Äntligen har vädret vänt, våren är antågande så nu har ni chansen till lite pimpel.

82 dagars kraftig kyla, det är väl det värsta jag har varit med om? Snön har dessutom gett enorma problem både efter vägar och isar. Jag har iofs inte haft några problem här i soffan, jag hann iaf med några pass innan hälsenan gick av. Grabbarna jag brukar fiska med har haft det lite körigt, några pass har de ändå blivit både på lake och gädda. Robert längtar till påsken då han bedömt att isen kommer att gå i älven, kanske lite tidigt känns det som men isen har tydligen varit usel lite varstans.

I övrigt verkar det vara en hel del pimpeltävlingar på gång, bara nu i helgen är det två stycken i Holmsund. På lördag arrangerar IFK Umeå och på söndag är det Blixtpimpel, båda tävlingarna är öppen för alla. Tävlingarna pågår 11:00-13:00 med utgång 30 minuter innan start, enligt väderprognosen kommer det bli perfekt isväder. Packa matsäck och pimpelgrejorna, ta med familjen på en härlig sportlovsstund på isen. Det brukar vara välbesökt, på Blixtpimpel brukar det vara priser till alla barn. Klicka på Blixtbannern så finns det mer information.

logo1.gif

Min resa till Maldiverna närmar sig med stormsteg, mina planer har kraftigt ändrats. Jag kommer att ta med mig grejor men det viktigaste är kvar i USA. Li är hemma pga sjukdom, mitt köp av poppers, betelås, ringar och fluorotafs blev aldrig nedpackade och är kvar hos hennes värdfamilj. Det spelar ändå ingen roll eftersom jag ändå inte kan fiska det jag vill, fiske hoppas jag att det blir om än inte giant trevally! Gerd från Österrike har skickat mig ett gäng bilder från hans resa, det kommer ett bildspel inom en snar framtid.

Hur är isläget? Sprid informationen genom att skicka rapporter på Kommentera. Respektera isarna och använd lävräddningsutrustning som isdubbar, ispik och flytoverall mm,  gå inte ut ensam på isarna i onödan!! 

Skitfiske
M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *