Fiske blev det

Vaknade och tittade ut över Tavelsjön, kraftigt besviken ser jag snöfall och mörk himmel. Precis det jag inte ville ha av vädergudarna, solen kunde ju ha räddat ett ev dåligt fiske! Felix och jag åkte ner på isen med skotern och släden för att förbereda söndagens gruppfiske. Jag hade redan ordnat med utrustning från Blixt och sett till att alla grejor var ok. Jag räknade med att 14 maggotburkar skulle räcka för att se till att det kunde fiskas. Lars och Benny kom traskande med sina ismetesgrejor och hoppades på fisk dem också. De slog läger några hundra meter från oss för att få vara i fred.

130318 002

Planen var drop-in fiske mellan 10:00-15:00 och den fungerade väldigt bra. En stadig ström av människor gjorde att jag kunde fokusera och hjälpa alla utan att stressa ihjäl mig. En kall ostlig vind med ymnigt snöfall gjorde de inte bekvämt men mina Pinewood kläder skyddade mig bra. Ett besök vid eldkorgen var skönt för händerna emellanåt. Det gick riktigt trögt och det dröjde någon timme innan första abborren kom upp.

130318 004

Totalt var vi nog 25-30 personer som fiskade. Under dagen var det endast två som hade större erfarenhet av pimpel. Det var också de sista som lämnade isen. Mamman i den familjen kan visa sig vara en bra kontakt för mig, det skulle inte vara så dumt med några tyska charterturister i sommar. Som vanligt för mig handlade det om utbildning. Många hade inte ens isfiskat förut. En av dem var en 13 årig kille som drog upp största abborren för dagen.

Kvällen avslutades med hemgjord sushi som Darlingen och Felix gjort i ordning. Väldigt gott var det. Tyvärr blev det ingen sashimi på abborre men det kan vi prova sen.

130318 005

Det gick bra under dagen och ett trevligt sms ramlade in på kvällskvisten.

130318 007

Här är också en länk på lördagens skidåkning i Äventyrsbacken i Kassjö

Skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se och Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>