Eftersnack – helgens mat och vin

Vi tilllagade rödingen i ugnen och den blev verkligen precis så perfekt som det bara går. Till fisken serverades potatis och vitvinsås. Vinet till var rött – och det smakade också helt perfekt.

Ett vitt vin med tydlig smak, men inte fullmatat av exotisk frukt och kraft av rostade fat, hade fungerat minst lika bra – såklart. Men ibland känner man ju för ”rött” mer än ”vitt” och det går faktiskt att få ihop kombinationen bara man tänker sig för.

Vinet
Terroir St Chinian 2009 (891 595 The Wine Company), Gerard Bertrand, Frankrike, 125 kr
Både färg och smak är tät av mörka bär och frukt med sammetslen struktur, mjuka tanniner och saftig eftersmak. När i kombination till fisken var det mjukheten i rödvinet, och en balanserad syra, som var nyckeln till den lyckade matchen.

The WineCompany är en av många nätbutiker. Producenten har vin på Systembolaget men just detta finns inte där. Häromveckan var ett av Bertrands viner med på provning på Ulfsunda Slott, se nedan eller 15 aug 2012.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>