Asiatiskt på menyn passar älsklig vit-vinare

Som förra veckans vinval kan veckans-vin passa till det asiatiska kökets rätter. Eller alla tillfällen när sötsura smakbrytningar finns i maten  och där ett knastertorrt vin, vitt eller rött, inte bidrar med något annat än total ”krock och förvirring”.  Återigen är ursprunget Tyskland och vinet är vitt. För den som vill dricka rött till den asiatiska maten är tipset att söka vin av druvor som zinfandel eller pinot noir och gärna om de kommer från Nya Världen (Europa är Gamla Världen i vinsammanhang). Enkel zinfandel från Kalifornien som smakar bärigt sött och inte har några hårda tanniner är förmodligen ett av de allra bästa valen om vinet ska vara rött.

Ecologica Berlina 2011 (6266), Ruppertsberger Weinkeller Hoheburg eG, Tyskland, 59 kr
Torr, medelfyllig. Söt frukt, päron och persika, inslag av lime med en touch honung.
Sötare snits, trevlig i sin enkelhet.
Betyg: 3+

Provad:2012-08-30

Svensk importör är Giertz Vinimport AB vilka i viss mån kan sägas ha specialiserat sig på, och till del även drivit på Systembolaget i arbetet att lyfta och uppmärksamma, ekologi och hållbarhet i det svenska vinsortimentet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *