Söt avslutning

Söt som socker är inte en sanning för ett välgjort sött vin. Söta viner är inte så på grund av en dos rörsocker utan de blir söta av egen kraft. För detta finns olika tekniker men det enklaste torde vara att skörda väl mogna druvor. Enkelt, självklart ( ändå inte) och genialt i en värld fylld av stress och affärstänk.

Två trevliga söta viner från Sydafrika som kan passa bra till Nyårsmatens söta avslutning.

Nederburg Noble Late Harvest 2011 (2741), Nederburg Wines, Western Cape, Sydafrika, 79 kr.
Smak: Söt. Medelfyllig, apelsin och aprikos, nötter, honung och örter.
Omdöme: Personlig sötsak. Eldigt driv röjer ursprung.

Spier Signature Sweet 2011 (2103), Spier Cellars, Western Cape, Sydafrika, 69 kr
Smak: Halvtorr, medelfyllig. Söta  päron, krusbär och en lätt fläderton. Lätt kryddörtigt parfymerad.
Omdöme: Vardagsvin. Söt snits passar många. Okomplicerad.

Tack för ert intresse under 2012 och nu önskar jag alla – Gott Nytt
År 2013!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>