Alsacevin älskar mat

Det är sant att alsacevinerna passar middagsbordets alla rätter, nästan alltid i alla fall. Välj småplock som aptitretare, förrätter och varmrätt med fisk, kött eller fågel och avsluta med dessert och man hittar garanterat ett lämpligt vin från distriktet. Undantagen till denna ”regel” är få och det ska i så fall vara tillfällena när kraftiga, täta och tanninstinna rödviner är överst på listan som lämpliga kombinationspartners.

Trevliga vinförslag, vita viner från Alsace

Pinot Blanc 2012 (12169), 81 kr
Jules Muller Riesling Réserve 2012 (6622), 84 kr
Trimbach Riesling 2011 (2639), 121 kr
Heimbourg Riesling 2011 (94008), Zind-Humbrecht, 199 kr. Säljstart 1 feb 2014.

Trevlig helg!

Tips om vilka de bästa nyhetsvinerna på bolaget är den 1 februari 2014 finns på Vinbanken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *