Vin till svamp

Gravöl eller champagne beroende vilken sida man lägger sin röst skulle kunna vara veckans helgtema men sorry, den fighten lämnar jag gladeligen över till andra.

Svampsäsongen är i full gång och få tillbehör smakar lika gott till vin som svamp. Denna helg vill jag rekommendera er att prova ett vitt vin med fatkaraktär av sorten chardonnay.

Nedan, ett vinförslag och vill ni se hela listan, bland annat med en amarone hittar ni alla vintips på
Vinbanken veckans #vinköpslista

Vicar’s Choice Barrel Fermented Chardonnay 2013 (2188), Saint Clair Family Estate, Marlborough Nya Zealand, 89 kr
Torr, medelfyllig. Gul, mogen och exotisk frukt, inslag av smör. Fet och smörig eftersmak. Passar utmärkt till Abborre med smörstekta kantareller och mandelpotatis. Prova även till lagrad hårdost.
Betyg: 4

 

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *