Cava – spansk mousserande vin för att skåla in våren!

Välj cava när champagne är ”för mycket”. Det spanska mousserande vinet är populärt och härligt lättdrucket.

Cava exporteras runt hela jordklotet och produktionen domineras av vinhusen Freixenet och Codorníu som tillsammans står för 75 procent av all cava. Men majoriteten av de 271 registrerade cavaproducenterna är små familjeägda egendomar

Skål för våren!

MIM Natura Brut Nature Reserva 2011 (7740), Vins el Cep, Cava Spanien, 99 kr. EKO.
Druvor:Xarel-lo, macabeo och parellada.
Smak: Torr, lätt till medelfyllig äppelfrisk med citrussyrlig eftersmak och en liten rostad touch.
Omdöme: Supertrevlig cava, i frisk smakstil.
Betyg: 4

Privat Brut Nature Reserva 2013 (7904), Alta Alella, Cava Spanien, 99 kr . EKO.
Druvor: Pansa-blanca (xarel-lo), macabeo, parellada och chardonnay.
Smak: Torr, medelfyllig. Fruktig av äpplen, liten beska mot slutet
Omdöme: Trevlig, lufta gärna och servera sval.
Betyg: 3

Förslag på smått och gott, som snittar till bubblet: Vinbanken | tilltugg & smårätter
Läs mer om cava: Vad är cava – allt du behöver veta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *