Fredagsvin i storförpackning

BOXVIN. Vilket är bäst är den ständiga frågan. Bra tips är att se efter tappdatum och där det senast alltid är fräschast.

Löpande provar vinskribenter av dryckerna som är listade i Systembolagets ordinarie sortiment och igår (9/2) var det återigen dags. Denna gång handlade provningen om vin som bytt årgång bland de fasta listningarna.

Vitt vin i box, 3 L
Brochet Facile Sauvignon Blanc 2016 (2267), Frankrike, 243 kr
Torr, medelfylligt och fruktig vin av gröna äpplen och päron, smak av citrus och bra längd. Fräsch och spänstig, gott vin att servera till skaldjur som räckor, till sallader eller lätta fiskrätter.
Betyg: 4 av 5

Vitt vin i box, 3 L
Ramos Reserva 2015 (6139), Portugal, 243 kr
Medel/fyllig, mörkfruktig smak av plommon, inslag av fikon, örter och lakrits. Bussigt rödvin, passar som husvin och många rätter.
Betyg: 3+

Magnumflaska champagne
Palmer & Co Vintage Brut 2006 (7867), Champagne, 639 kr för 1,5 L  

Torr, medelfyllig läcker smak av äpplen, citrus, örter och mineral: Inslag av bröd och en lätt nötighet. Lång eftersmak. Årgångschampagne till budgetpris och den som sparar vinet ett år eller två vinner  i smakutveckling.
Betyg: 5

För fler tips, besök Vinbanken. Vi har bland annat recenserat nya viner i februari nyligen. Läs Anders Röttorps eller Elke Jungs tips. Thomaz Grehn har koll på ny öl i februari.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *