Vin till Påsk!

Påskmiddagen kan dukas upp som buffé och innehåller ofta både fisk och kött. Vinerna är vita och röda.

Till påsklax, gravad eller rimmad passar Alsacevin utmärkt. Gärna av druvorna pinot gris eller pinot blanc. Medan påsklamm får smaklökarna att hoppa av glädje till goda, kryddiga rödviner från franska Rhônedalen eller, för alla som gillar cabernet francdruvans gräsiga toner, rött vin från franska Loiredalen. Dessvärre är de senare inte så lätta att hitta…

Bland en av bolagets senare, småpartilanseringar, smög sig ett rött vin av cabernet francdruvan in med ursprung Sydafrika. Producenten Raats har specialiserat sig på cab franc, bara för han själv är som han säger är handlöst förälskad i de franska Loiredruvorna (gröna chenin blanc och nämnda blå sort). Och hans vinerna är med den inställningen inte helt oväntat – riktigt bra!

Raats Family Cabernet franc 2013 (95312), 348 kr
Druvor: Cabernet franc
Fyllig. Stor, stram, kärnig och generöst fruktig av plommon och körsbär. Inslag av viol, örter, tobak och fat. Gräsiga inslaget röjer druvsort. Läcker för alla, men speciellt för cab franc-vänner och när serverad till en örtig lammstek!
Betyg: 4

Fler förslag till Påsk, Bästa vinerna till Påskmaten. Onsdag den 12 april publicerar Vinbanken en Topp 10 lista över röda viner till Påsk – häng kvar!

Glad Påsk!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *