Vintips inför helgen och Jul

Ohoo…det var ett tag sedan sista posten, men nu är jag tillbaka! Det finns en hel del vintips, förslag och rekommendationer för mig att dela då det var 2,5 månader sedan sist. En glögg, två mustiga röda och mer är på förslag idag.

Under den tiden har jag provat säg, minst 800 viner, rest till vinområden och länder och ja bara nördigt, grottat ner mig i goda recept, lagat mat och njutit av vin.

Senast provade per i dag är;

Lilla Hyttnäs Starkvinsglögg (71269), 99 kr. EKO
Fruktig och bärig, tydligt kryddig smak med drag av apelsin, kyddnejlika och ingefära. Söt på ett glöggigt sätt och trevligt traditionell. Gillar den så tummenupp.
Betyg: 4

Côtes du Rhône Villages Cycliste 2016 (76065), 89 kr. EKO
Rött, fylligt mörkfruktigt vin som också smakar av mörka bär, björnbär och hallon, kryddor och örter samt en hint av fat. Fin längd. UTmärkt val bland de billigare vinerna. Passa
Betyg: 4r till smakrika kött- och vegorätter.

Domini Veneti Amarone Classico 2014 (23050), 209 kr
Fyllig, tät rödfruktig, körsbärkärnig smak med inslag av choklad, kakao, pomerans, russin och vanilj. Fin, sötare längd.
En amarone av det enklare snittet och med lite av ”fredagsfeeling-känsla” över sig vilket betyder lite sötare i stilen och charmig. Ingt fel i det men känn din egen stil, frankofiler med pretantiösa krav gör sig inte besvär- okej?
Betyg: 3+

Mer att läsa på Vinbanken, nyskrivna recensioner:

Vintage Port till Jul och nyår 2018
Glögg 2018
Julöl 2018
Champagne till Jul och Nyår 2018

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *