Bär och svamp med vin

Desserter med trädgårdens eller skogens bär är högaktuella. Men även svamp som det verkar finnas obegränsat av denna sommar.

Aborre som grillats lite lätt och serveras med smörstekta sommarkantareller är en riktig höjdare i matväg och gott till, om ni väljer vin, är lätt smöriga och feta smaker.

Ett favoritvin i vardagsprisklass är Casal di Serra Classico Superiore (12419), 85 kr och annars passar vin av chardonnaydruvan bra. Anders Röttorp har nyligen listat flera goda, sydafrikanska val i rimlig prisklass.

Till bär och fruktdessert passar ett glas sött vin. Tänk på att syra möter syra på samma nivå och smakar bären eller bakverket syrligt kanske du kan komplettera med en söt klick grädde för bättre match med vinet. För inspiration finns förra årets artikel på Vinbanken.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *