Fredagsflax med nytt vitt boxvin och en klassiker

Det är fåglar i luften. På TV jagar kändisar poäng när de fångar så många fåglar på bild och fågelskådare längtar efter en ny säsong som kommer med våren. Själv funderar jag på vinet till helgen.

Med våren kommer fågelkvitter vilket är mysigt om man sitter utomhus, kanske med ett glas vin.

Kakaduan är Australiens mest kända fågel och vinet Cacadu Ridge har fått bära dess namn. Nu heter vineriet faktiskt Kakadua Winery så fog för namnvalet finns. Och fågel- precis som vinvänner håller säkert med mig om att det skulle vara knasigt om vinet skulle heta stare eller gröngöling. Som tur är vi inte där än!

Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc 2016 (2080), 203 kr för 3 L box.
Torrt, medelfylligt vitt vin som smakar lätt av gul, tropisk frukt, mogen lime och grön frukt. En lätt fat-ton rundar av. Utmärkt till mat och själv provade jag till parmesanbeströdda gnocchi, enkelt och gott!
Betyg: 4

För den som söker ett vitt boxvin med frisk stuns och grönskimrande ton föreslår jag ”gäddvinet”. Familjen Brochet bjuder generöst med egna namnet på familjens vin. Brochet betyder gädda på franska.

Brochet Facile Sauvignon Blanc 2016 (2267), 244 kr för 3 L box.
Vinet finns även i flaska!
Smaken är torr, frisk och klingande fräsch av krusbär, vinbär och gröna äpplen. Fruktsyran märks men vinet smakar inte ”surt”, snarare stringent och upplyftande! Serveras till skaldjur, gärna räkor naturell med en citronklyfta eller till den fräscha salladen med vinegrette. Fräscht!
Betyg: 4+

Det har publicerats många nya artiklar under veckan, välkomna till vinbanken.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *