Triss i rosé

Roséviner som gör sig bra till mat är inte söta som vore de en bärig kalaskaramell eller en påse flytande lördagsgodis.

Smakinslag av örter samt en stram syra är alltid mycket lyckade ingredienser när  i kombination till mat. Många torra roséviner har ofta just det. Att servera till rosévin passar förslag som kalla rätter. Prova till olika sallader, med oliver eller ost som en färskost, men prova även till den varma maten med tonfisk, till grillade grönsaker och svamp.

Rosévinerna har ett rykte om att vara okomplicerade, och just därför är de populära.

Tre roséviner

Stoneleigh Pinot Noir Rosé 2013 (6435), Stoneleigh Vineyards, Marlborough Nya Zeeland, 99 kr
Torr, bärig och röd fruktmska av körsbär och vinbär. Örtigt avslut. Toppen till middagsbordet och gärna till kalla rätter eller mixed-grill a la casa.
Betyg: 3+

Delheim Pinotage Rosé 2014 (90289), Delheim Wines, stellenbosch Sydafrika, 99 kr
Torr, medlefyllig smak av bär, hallon och vinbär, inslag av apelsin, citron och örter. Supertrevlig och ett vin till både mat och prat.
Betyg: 4

Cuvée Madame 2013 (2203), Château des Demoiselles, Provence Frankrike, 99 kr
Örtig och torr smak av röda vinbär och frisk citrus. Fin längd och med smak som passar middagsbordet. Betyg: 3+

För fler förslag och vintips,besök Vinbanken. Idag har vi publicerat vår första veckans inköpstips, kanske hittar du något nytt eller intressant på den.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *