Umeå IK på plats i solen

Jo då. Jag är på plats i Antalya där jag ska bevaka Umeå IK:s träningsläger och det kommer inte bli lika mycket lokalfotbolls-koppling under den kommande veckan utan mer fokus på UIK:s öden och äventyr.

UIK, och även jag, bor på Topkapi Palace, ett femstjärnigt all-inclusive-hotell där det dröjer ett tag innan man drabbas av hotelldöden. Stället inrymmer, förutom en massa pooler (som håller på att fyllas med vatten) och vattenruschbanor, även tennisbanor, squash- bowlingbanor, gym, turkiska bad och allt annat möjligt.

En slajmig försäljartyp ville kränga på mig en massage för 30 euro (rabatt för journalister sa han) men jag tackade nej.

Har i övrigt hänt följande på den här resan.

Mami Yamaguchi har anslutit till Umeå IK:s trupp. Hon bor med Johanna Rasmussen och har således inte bara lärt sig svenska utan även någon dansk fras. Av det jag såg i dag på träningen av den nya japanskan så kan jag nog med gott samvete säga att hon inte bara är en högklassig Youtube-attraktion utan att hon även kommer att kunna bidra med en hel del på planen också.

Carola Söberg fick ett knä i skallen på träning och avbröt den. Hon spelar nog inte därför i morgon mot Göteborg.

Steve Galloway hoppade in som målvakt och fick en spark på fel ställe av June Pedersen. Han reste sig dock på nio.

– Göteborg som bor på samma hotell som UIK. På hotellet bor även BK Häcken, Rossiyanka, FC Zenits juniorlag och Metallurg från Ryssland även de. På hotellet bredvid så laddar Henrik Larsson och Helsingborg upp inför allsvenskan som ju drar i gång snart.

Elaine E Moura är med på resan och haltar omkring på kryckor. ”Det är tuff träning för att komma tillbaka, men jag ska göra allt” säger den stenhårda brasilianskan om sin återkomst.

– UIK spelar match i morgon mot Kopparbergs/Göteborg med nye tränaren Torbjörn Nilsson. UIK ska lufta samtliga spelare i truppen.

Björn-Åke Lingesten gled i väg och spanade in Helsingborgs träning i dag. Han har ju sin Grundfors-polare Sverker Eliasson i ledarstaben i Skånelaget.

Det var nog allt. På återhörande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *