Sonny Anderson nobbade bloggen

Då var matchen avgjord. Blev 1–1 som sagt. UIK får vara mest nöjda med det, även om det var redigt jämnt ändå chansmässigt. Men UIK hade problem med Lyons rätt snabba och breda spel. Jaja. Ny match på söndag.
I övrigt så har följande hänt i Lyon.

# Såg till Chris Härenstam efter matchen i katakomberna på Stade de Gerland. Men Strömberg dök aldrig upp. Trist.

sonny-anderson2.jpg

Sonny Anderson ville inte prata med VF:s fotbollsblogg. Varken om Marta, Umeå IK, Lyon eller Rödåbygdens IK.

# Sonny Anderson stod och glassade i mixed zone efter matchen. Jag och konkurrent-Gunnar frågade om vi fick ställa några frågor till honom om Marta och matchen. ”No questions” svarade han. Sen frågade vi en fransk journalist om hon kunde ställa några frågor till honom på franska. ”No” svarade han och skakade på huvudet. När sedan Marta dök upp gick han fram till henne och samspråkade ett par minuter. Rolig kille. Marta berättade i alla fall att sur-Sonny tyckt att båda lagen var bra och att det var en bra match.

necib2.jpg 

# Lyons poängräddare Louisa Necib ställde däremot gladeligen upp på en VF-intervju. Hon var tvungen att använda tolk men ställde i alla fall upp.

# Olympique Lyons ordförande Jean-Michel Aulas var tyvärr inte på plats. Han är tillika G14-gruppens ordförande och var måhända och såg Lyons herrlag.  

# Ramona Bachmann hade halva sin släkt på besök i Lyon. Hon fick med sig ett gäng prylar hemifrån Schweiz till Umeå. Bland annat chokladkakor som hon bjöd hela laget på.

# Vi kom till arenan vid 12.30. Matchen började 14.30. Men för att få pressackrediteringar var vi tvungna att gå ut från arenan till huvudentrén bara för att upptäcka där att huvudentrén inte öppnade förrän 13.30. Blev en liten väntestund där. Hamnade då i en stor sportarena där det var någon slags fitnessmäss. I kategorin överflödiga jobb kan vi nu för övrigt räkna in de säkerhetsvakter som bevakade arenan med vakthundar i går.

# I går kväll visades franska cupfinalen här på tv. PSG mötte Lens i en sällan skådad offensivfest. Pauleta svarade för ett urtjusigt 1-0-mål, Eric Carriere kvitterade innan PSG gjorde 2-1 på straff i absolut sista minuten. Inget av final-lagen är ju något världslag, ändå var det en fruktansvärd kvalitet på samtliga spelare. Nu fanns det givetvis en hel del importer i båda lagen men man kan ändå undra varför Sverige får fram lika skickliga bollspelare? Även vi svenskar spelar ju fotboll från fem-sex års ålder och skolas hela vägen av tränare och boll-med-vännen-övningar. Kul att se i alla fall och kul för Pauleta (Azorernas störste fotbollsspelare) att få vinna en titel igen.

# Tidig revelj i morgon. Bussen avgår 05.30 mot Nice. Dags att sova.

4 kommentarer

  1. Haha, Sonny Anderson, han minns man. Han som ansågs vara den nya fotbollsstjärnan för sisådär 10-12 år sedan men som det aldrig blev nånting av.

  2. Hur kul tror du Sonny tyckte det var att vara utkommenderad till en damfotbollsmatch? Vakna upp Ruuth, bara du och konkurrent-Gunnar (om man bortser från spelarnas familjer och funktionärer) var där av fri vilja – eller var ni det?

  3. 13000 åskådare på plats och 280000 tv-tittare. Många släktingar och funktionärer blir det Sonnyfan. Undrar vem f-n som ska vakna….eller förresten… gör det inte, du alltså

  4. 280000 TV-tittare är det på testbilden och Kanal 8:as studioprogram. 13000 åskådare på en dammatch = 7000 (UIK räkning) och av dom fick väl majoriteten en fribiljett för att dom tankade fullt på Statoil eller liknande.
    Nä du Bengt – det är bara i Umeå som damfotboll är en ”stor” sport – i resten av världen mest något i stil med ”skäggiga damen” på Kiviks Marknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *