Fredagspanelen

blodomloppet016__160.jpgNamn: Tobias Thomson
Född:
78.
Gör idag:
fotbollsspelare i holmsund och rektor på Östra Gymnasiet.
Favoritfrukt: Apelsin.

1. Sverige åkte igår ur fotbolls–EM efter en riktig plattmatch mot Ryssland. Den stora snackisen är idag huruvida Lars Lagerbäck bör vara kvar som förbundskapten för det svenska landslaget. Vad anser du?
– Självklart ska ”Lasse” vara kvar. Han är ett geni då ingen annan förbundskapten skulle lyckas med de resultat som han får fram med tanke på det spelarmaterial han har till sitt förfogande. Ska man ta in någon som kommer att införa gladfotboll så kommer det gå käpprätt åt skogen. Inte ens Guus Hiddink skulle göra det bättre.

2. Både Ersboda och Umeå Södra är nykomlingar i sina respektive serier. Ersboda ligger ovanför nedflyttningsstrecket medan Umeå Södra ligger under detsamma. Vad krävs av en nykomling för att stanna kvar?
– Att serien man går upp i är tillräckligt dålig.

3. Division IV norra är ett riktigt getingbo där det endast skiljer åtta poäng mellan serieledarna Betsele och tabelljumbon Myckle. Vilka tror du står som slutsegrare av serien och vad är egentligen charmen med jämna serier?
– Har ju som bekant flera säsonger i norrfyran med Malå IF bakom mig. Vet att på sommaren brukar Malå damma av någon gammal skyttekung och mittfältsstrateg medan trettonåringarna på kanterna har växt med uppgiften vilket gör att Malå IF kommer att stå som seriesegrare.
– Finns det något bra med ojämna serier? Kolla på damallsvenskan!

4. Till sist, vad är det viktigaste vi missade ur fotbollssynpunkt under den gångna veckan?
– Satt och läppjade på en weißbier på en bar i München och såg Ballack skjuta Tyskland till kvartsfinal. Det missade nog ni andra.

Samir_Kanlic006__250_1.jpgNamn: Samir Kanlic.
Född: 1977.
Gör idag: fotbollstränare i Robertsfors IK.
Favoritfrukt: Vattenmelon.

1. Sverige åkte igår ur fotbolls–EM efter en riktig plattmatch mot Ryssland. Den stora snackisen är idag huruvida Lars Lagerbäck bör vara kvar som förbundskapten för det svenska landslaget. Vad anser du?

– Jag tycker att han ska lämna över uppdraget till någon yngre och hungrigare som föredrar mer offensiv fotboll och försöker vinna på det egna spelet. Den som tar över ska satsa på yngre spelare som har snabbhet och teknik vilket utgör dagens internationella fotboll. Idag är det organiserat och minimal risktagning. Man måste våga för att vinna!

2. Både Ersboda och Umeå Södra är nykomlingar i sina respektive serier. Ersboda ligger ovanför nedflyttningsstrecket medan Umeå Södra ligger under densamma. Vad krävs av en nykomling för att stanna kvar?

– Det krävs att man går på vilja, inspiration och visar respektlöshet. Viktigt att man har ett grundspel som man kan luta sig mot då man har tappat det överraskningsmoment som nykomlingar har. Gäller att alltid ha ett äss i rockärmen.

3. Division IV norra är ett riktigt getingbo där det endast skiljer åtta poäng mellan serieledarna Betsele och tabelljumbon Myckle. Vilka tror du står som slutsegrare av serien och vad är egentligen charmen med jämna serier?

– Personligen hoppas jag att Rönnskär står som slutsegrare. De har en underbar eldsjäl i Jan–Åke Sandström som binner för fotbollen och förtjänar framgång. Överlag tycker jag att fotbollen i de lägre serierna har blivit sämre. Har sett några matcher och det verkar bli sämre för varje år.

4. Till sist, vad är det viktigaste vi missade ur fotbollssynpunkt under den gångna veckan?
– Att Robertsfors ikväll (igår) tar tre poäng borta mot Anundsjö.

kenny.jpgNamn: Kenny Brännberg.
Gör i dag: Ordförande i Tränarutbildningsutskottet i Västerbotten. Jobbar på Universitet.
Född: 1956 otroligt men sant.
Favoritfrukt: Banan.

1. Sverige åkte igår ur fotbolls–EM efter en riktig plattmatch mot Ryssland. Den stora snackisen är idag huruvida Lars Lagerbäck bör vara kvar som förbundskapten för det svenska landslaget. Vad anser du?
– Jag tycker att han ska avgå, det behövs nytt blod i landslaget. Vi har spelat efter den trygga svenska modellen men jag skulle vilja få in lite nytänkande typ Guus Hiddink. Det är dags för några nya ideér och det vore roligt att spela en annan typ av fotboll eller i alla fall försökta spela en annan typ av fotboll och det är Lagerbäck inte mannen för.

2. Både Ersboda och Umeå Södra är nykomlingar i sina respektive serier. Ersboda ligger ovanför nedflyttningsstrecket medan Umeå Södra ligger under densamma. Vad krävs av en nykomling för att stanna kvar?
– Bra spelare. Ersboda har alla möjligheter att stanna kvar eftersom de har ett gediget grundspel och spelarmaterial för att stanna kvar. Umeå Södra däremot kommer få väldigt svårt att stanna kvar. Tittar man off the record så är många spelare från division 2 och de har ett fruktansvärt talangfullt lag men det räcker inte i dagsläget för att de ska hålla sig kvar.

3. Division IV norra är ett riktigt getingbo där det endast skiljer åtta poäng mellan serieledarna Betsele och tabelljumbon Myckle. Vilka tror du står som slutsegrare av serien och vad är egentligen charmen med jämna serier?

– Vad gäller vinnaren har jag ingen aning, jag har alldeles för dålig koll på serien. Charmen däremot är att det är väldigt roligt att titta på för publiken. Sen kan man ju ställa sig frågan om det är jämnbra kvalitet eller jämndålig kvalitet.

4. Till sist, vad är det viktigaste vi missade ur fotbollssynpunkt under den gångna veckan?

– Missat och missat men jag vill passa på att höja den fantastikst fina fotbollen Holland och Spanien har spelat.

vanessa_maangsen_001__160.jpgNamn: Vanessa Mångsén.
Född: 1983
Gör Idag: Gör en drömelva.
Favoritfrukt: Ananas.

1: Sverige åkte igår ur fotbolls–EM efter en riktig plattmatch mot Ryssland. Den stora snackisen är idag huruvida Lars Lagerbäck bör vara kvar som förbundskapten för det svenska landslaget. Vad anser du?
– Jag har inte funderat på det men han har ju kontrakt över VM och vilka alternativ finns det? Jag tycker endå inte att det är världens största fiasko. Vi borde ha tagit oss vidare från gruppen men det var inte det taktiska som var fel igår utan mer bristen på inställning och slarv hos spelarna. Det var ju samma startelva som mot Spanien så tränaren ska inte ha någon skit för det.

2: Både Ersboda och Umeå Södra är nykomlingar i sina respektive serier. Ersboda ligger ovanför nedflyttningsstrecket medan Umeå Södra ligger under densamma. Vad krävs av en nykomling för att stanna kvar?
– Inställningen. Man måste gå in med inställningen att det kommer bli jävligt tufft och att man inte kommer föra spelet varje match. Viljan att vinna är viktigare för en nykomling än för de övriga lagen och man får lov att grisa sig till poängen.

3: Division IV norra är ett riktigt getingbo där det endast skiljer åtta poäng mellan serieledarna Betsele och tabelljumbon Myckle. Vilka tror du står som slutsegrare av serien och vad är egentligen charmen med jämna serier?
– Jag har för dålig koll på serien för att kunna svara men charmen med jämna serier är att alla lag kan slå alla. Det är inte som i Damallsvenskan där så fort botten möter toppen är toppen skyhög favorit. När man vet att alla kan slå alla så blir det lättare för laget att motivera sig och alla kan tro på seger.

4: Till sist, vad är det viktigaste vi missade ur fotbollssynpunkt under den gångna veckan?
– Ballacks mål var snyggare än Zlatans.

Fredagspanelen – Varje fredag på fotbollsbloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>