Målskyttar

Mariehem SK:s damer vann över Morön i damtvåan. Målskyttar:

mariehem.jpg

Maja Bergqvist 2, Marielle Sikström och Therese Kapstad 2. FOTO: Tom Bergström.

Sportbladet har nu lanserat ”Bäst i Stockholm” som kort och gott handlar om att alla stockholmsläsare ska få läsa åtminstone några positiva nyheter om sina respektive favoritlag. ”Bönder” som Kalmar, IFK Göteborg och Helsingborg har sprungit om huvudstadsklubbarna. Finn både för- och nackdelar med det.

Den största nackdelen är att Stockholmslagen har de absolut bästa förutsättningarna för skapa en toppklubb på samma nivå som FC Köpenhamn, Bröndby och Rosenborg.

Vad allsvenskan behöver idag är just en sådan klubb. Som varje vinner serien överlägset och då får CL-rutinen och kan på så sätt nå gruppspelsfasen. Som det ser ut nu är det en ny klubb varje år. Elfsborg var inte nära, IFK G var hyfsat nära iår, Kalmar, som troligtvis vinner Allsvenskan iår, når också andra kvalomgången men inte längre?

Sunnanås Karolina Rosendahl inleder på bänken idag när det svenska F16-landslaget möter Norge.

UFC förlorade mot Boden och är nu borta från uppflyttning. Kanske lika bra att årets upplaga av UFC inte går upp? Fortsätt inslussningen av talanger som Wennebro och laget kan vara redo för högre serier om några säsonger. Rutinen från ”Herman” och ”Henry” hade dock behövts högre upp.

Ersboda förlorade mot serieledaren Syrianska FC och är nu under nedflyttningsstrecket med nio omgångar kvar. Men jag tror att Ersboda klarar det.

5 kommentarer

  1. För hundrafemtionde (?) gången publiceras bild på Terese Kapstad flankerad av några andra MSK-flickor i denna blogg. Är det inget annat lag som skickar in bilder??
    Den stora frågan är dock varför Tom Bergström alltid har kameran med sig på damfotboll?

  2. martin > jag chansar på att han, genom att säga att Blåvitt var närmare än Elfsborg, syftar på att Blåvitt faktiskt fick en drömlottning i kvalet (Portugisiska Vitória Guimarães i tredje kvalomgången istället för barca, bayern, man u osv.) och hade haft en bra chans att gå till gruppspel om det inte vore för en feldömd straff i slutminuterna mot Basel. Elfsborg mötte Valencia och hade inte en chans i helvetet, varken i teorin eller i praktiken.

  3. Svar till ”Rödängare”, anledningen till att Tom Bergström alltid har kameran med sig är för att han tillhör Mariehems SK och fotar alla matcher för att kunna lägga in bilder på deras hemsida. Otroligt bra initiativ och proffsigt för en damklubb i Division 2.
    Fler föreningar borde ha denna inställning om man satsar och vill uppåt i tabellsystemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *