Tillbaka i bloggvärlden

Då var jag tillbaka på den här bloggen efter en sommar i förskingringen.

Mycket har hänt när jag har varit borta men det bästa är att mycket kommer att hända framöver också. Vi avhandlar några ämnen snabbt här så att jag kommer in i det.

# Marta-gate. Ser nu att alla i UIK-lägret tycker att saken är uppförstorad. Svårt att hålla med om det, det skulle i så fall möjligtvis vara Andrée Jeglertz eget beslut att stänga av henne som var en uppförstorad åtgärd. För om man räknar med att undslippa rubriker när man stänger av världens bästa spelare mot ett lag man historiskt sett haft problem med, när guldstriden rasar som värst, då är man tämligen naiv. Klart att det är en stor grej, även om själva bråket var litet.

# Södra åker ur allsvenskan. Det var det jag tippade inför serien och det var då, inför premiären, Södra satte upp den biten av min krönika överallt i omklädningsrummet. Tyvärr räckte tändvätskan bara till tre segrar, jag kanske skulle fortsatt såga dem lite mer kontinuerligt under säsongen. Men det här var en lärosäsong, förhoppningsvis kan de ta sig tillbaka igen och då vet både klubben och spelarna vad som krävs.

# På tal om tändvätska. Inför Mariehems match mot Robertsfors den gångna helgen hade Mariehems tränare Erik Pettersson använt vår VF-artikel (från i fredags där undertecknad ifrågasatte MSK:s vinnarskalle och nerver) som tändvätska i sitt pepp-talk inför matchen. Man kan säga att MSK gav svar på tal.

# Betsele-Lycksele. Där har jag ju redan skrivit vad jag tycker i lördagstidningen. Det blev en jäkla fyr på debatten här på nätet men alla som hört av sig till mig har varit odelat positiva.

# Jag har ännu inte sett Umeå FC:s wonderboy, Toby Davis, lira. Skämmes. Ska försöka innan säsongen är över, fortsätter han så här lär han göra en Daryl Smylie, gå från ett norrländskt division I-lag rakt in i allsvenskan.

# På tal om UFC. Daniel Bäckströms säsong är över. Han tvingas till en artoskopi. Knäet har börjar strula igen. Han har nu haft nästan två säsonger utan någon fotboll. I fjol hade han först problem med en magmuskel, innan han drog ett baksida lår bara för att i augusti i fjol slita av korsbandet.

– Jag börjar jävligt less på det här. Förhoppningsvis kan de slipa bort ärrbildningen men jag har lagt ner tankarna på att spela något mer den här säsongen, säger Bäckström med en suck till Bloggen.

# Petter Andersson gjorde sitt första Groningenmål i helgen. Det ser ut så här: http://www.youtube.com/watch?v=ImWDv-PppY0

# På tal om division I. Herregud vilken grym ödesmatch det blir mellan Ersboda–Boden på lördag. Boden som kickat tränaren, igen, och kommer till Vallen med 0–7 mot Västerås i bagaget. Hörde rykten om att ex-UFC-målvakten Petter Augustsson skulle vara på väg tillbaka till Umeå. Det stämde inte helt, däremot hade han tjänstledigt från sitt jobb i Umeå fram till november och han har även bara ett ettårskontrakt med Boden. Jag antar hans beslut om nästa säsong är rätt avhängigt var Boden spelar nästa år. Kanske Skellefteå FF kan knipa honom om Boden åker ur?  

# Min lagkamrat i Sörmjöle, Andreas Forsgren, blev uppmärksammad i konkurrenten i dag. Det var han väl värd, han har varit söderfyrans bästa forward i år, en västerbottnisk division IV-variant av Henrik Larsson. Han gjorde för övrigt en klockren saxspark på en hörna i lördags mot Röbäck, tyvärr gick den rakt i magen på en förvånad målvakt.

# Snart drar silly season i gång på riktigt. Glöm inte att tipsa mig!

# Alla segerbilder ni inte skickat in under sommaren, skicka in dem. Jag är som vanligt oerhört generös vad gäller publicering.

2 kommentarer

  1. Bra blogg. Välbalanserad med några snabba rader om damfotboll och sedan resten om vanlig fotboll. Man kan undra var Bloggaren varit hela sommaren??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *