Fotbollshörnan!

När det är julafton vill jag ju inte undanhålla er bloggläsare årets sista Fotbollshörna som är i tidningen i dag. Här kommer den, som vanligt i blogganpassad version, god jul!

ooo

Förutom att Umeå Södra gjort klart med Anna Svärdsudd, Nina Engström samt sin målvaktstränarduo är de även intresserade av Sandåkerns talangfulla målvakt Josefin Sandström, där även Mariehem visat intresse.
– Vi vill gärna ha henne men är inte klara med Sandåkern i förhandlingarna, säger Södras Jörgen Åström.

ooo

Mariehem SK:s division I-damer har haft Umedalens pålitliga målskytt Anna Burström på provträning. Hon ska fundera över helgerna på ett klubb-byte. Även Hägglundsbacken Angelica Häggström har provat med Mariehem. Christer Oscarsson hoppas även få klart med en assisterande tränare inom kort. Namnet det jobbas på är bekant i fotbollskretsar, nämligen Åke Strandgren.
– Han har inte bestämt sig men det vore väldigt kul att gå i gång den grabben, han tränade ju senast Gimonäs när de var i ettan –96, säger Oscarsson.

ooo

Robertsfors IK-nytt nu. Kristoffer ”Kritan” Karlsson och Peter Johansson lägger skorna på hyllan. André Nyberg, som tränar med Ersboda, ses som förlorad och anfallaren Andreas Larsson verkar gå tillbaka till Spöland.

ooo

IFK Åkullsjön har ju gjort klart med Liza Lundkvist från Myckle. Åkullsjön har även haft ett par Burträskspelare på provträning, bland annat tvillingarna Emma och Ida Gustavssson. Inget klart där dock.

ooo

Sammanslagningen mellan Hörnefors IF och Sörmjöle IK är ett faktum. Hörnefors division VI-lag läggs ner och division IV-laget kommer att tränas av årets Sörmjöletränare, Mathias Bergsdorf. Mycket oklart på spelarsidan men Sörmjöles Andreas Forsgren har ju skrivit på för Umedalen och Ronald Näsström har aviserat att han lägger av.

ooo

På tal om division IV. Sörfors IF, som ska tränas av Bosse Lidén och Kent Kårebrandt, kan få en riktigt fin spelar-back-up. Detta då ex-allsvenske Patrik Sandström, i år i Umeå FC, funderar på att skriva över och finnas tillgänglig vid behov för Sörfors.

ooo

Mer söderfyran. Sandviks IK får samma ledarstab som den gångna säsongen. 15 spelare är klara för nästa säsong, åtta är osäkra och fem slutar, meddelar tränaren Anders Hägglund.
Robin Lundberg, Fredrik Zackrisson, Robin Stegeby, Henrik Fagernäs och Anders Burström slutar, säger Hägglund.
Obbola är intresserat av tre Sandviksspelare, Mattias Östman, Viktor Jonsson och Jimmy Nyberg, samtidigt försöker Sandvik övertala ett par veteraner och en Holmsundsspelare till spel. Det handlar om Johan Granberg, Johan Krisström, Erik Östman och Oscar Collin.
– Vi behöver stärka upp laget med några äldre, säger Hägglund.

ooo

Furunäs/Bullmark IK har fått ett fint division V-förvärv då Kristoffer Ejebro bestämt sig för spel i klubben. Det är dock osäkert hur mycket han kan spela på grund av jobbet. Ersbodas målvakt Kristofer Videhult har även han anbud från FBIK, fast som utespelare!

ooo

Kågedalens AIF har ny tränarstab. Simon Nyman lämnar Bergsbyn och blir huvudtränare med Hans-Olov Gustafsson som assisterande och Jerker Larzon som lagledare.

ooo

Kågedalens division III-damer har i sin tur gjort klart med Caroline Ansnes från norska Stranda IL.

ooo

Division IV-laget Bastuträsk tappar Daniel Bergsten som antingen slutar eller går till Kågedalen.

ooo

Samba FF:s historia kan vara all. Samba har nämligen blivit uteslutna ur division V. Anledningen är att klubben inte uppfyllt sina ekonomiska förpliktelser och det står helt klart att man inte kommer att spela division V-fotboll kommande säsong.

– Regeln är fullständigt solklar. Det fastställdes på repskapet och då det är den högsta instansen i Västerbottensfotbollen går det inte att överklaga. Det är första gången den här regeln tillämpas, förklarar Hans-Ove Forssell, ordförande i VFF:s tävlingskommitté.

Huruvida Samba FF kommer till spel 2009 återstår att se.

– Uppfyller de förpliktelserna så får de börja om i lägsta serien. Skulle de inte göra det så får man per automatik inte spela i någon förbundsserie, säger Forssell.

Fotbollshörnan sökte i går nå Sambas Tobias Ermebring utan att lyckas.

ooo

Rödåbygden IK fick erbjudande om den vakanta platsen och de nappade direkt och kommer därmed spela i femman även nästa säsong.

– Det var inget att fundera på, vi tackade ja direkt, säger tränaren Mats Sandberg. 

Inga nya spelare klara ännu för Rödåbygden.

ooo

I dagens tidning finns för övrigt även en artikel om IFK Holmsunds kamp mot spelarflykten. Där finns bland annat en lista över de 20 spelare som lämnat klubben under säsongen/hösten och givetvis räknar vi även upp de fyra som är kvar. Robin Carlsson i Holmsund har inte gett upp hoppet utan hoppas hitta en lösning för spel i trean.

– Men under vilka former eller vad vi ska heta det kan jag inte svara på nu, säger han.

ooo

God jul!

1 kommentarer

  1. Alla spelare från sandvik Matias Östman Viktor Jonsson jimmy Nyberg är alla klara för spel i obbola nästa år
    klar är även Emil Löfmark åter från en time out,Jonas Envald åter från lumpen,
    Truppen är klar utom att vi är ute efter en målvakt till som vi hoppas kan vara klar efter jul och nyårs dagarna, pluss att vi håller öppet för tre andra duktiga killa Under Januari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *