Danny och Marta

I går blev då Danny Persson klar för Umeå FC och Erik Lundström verkar nu också vara överens med UFC om ett kontrakt. Stabilt!

Med dessa två herrar får UFC en spännande offensiv. Danny Persson tog stora steg i utvecklingen under fjolåret och blev precis lika tung och svårstoppad i ettan som han var i Umedalen och Sandåkern tidigare. Med Erik Lundström som offensiv mittfältskreatör bakom Danny och Andreas Hermansson/Toby Davis och med Adam Chennoufi på en av kanterna har nu UFC en offensiv av bra division I-klass. Jag skulle inte tacka nej till en ny lite mer tillbakadragen mittfälts-strateg a´la Zoran Petrovic men redan nu ser det bättre ut än i fjol.

ooo

Marta bekräftade i går sin Los Angeles Sol-flytt. Hon drar till Kalifornien inom kort och hinner inte med något besök i Umeå innan hon drar. Lite snopet att UIK och publiken får avtacka henne officiellt. Att hon sedan utsågs till världens bästa spelare var ju inte särskilt oväntat, jag tror hon hinner få priset ett par gånger till innan karriären är över, så överlägsen är hon.

ooo

Mariehem SK:s Emil Lindblad Kernell provtränar ju med Skellefteå FF just nu och tränaren Rainer Eskelinen är nöjd med vad han fått se.

– Han har bra teknik, bra tillslag och har visat goda kvalitéer, sade Eskelinen till min kollega Westman i går.

Räkna med en påskrift inom kort.

ooo

Förre UFC-anfallaren Christoffer Brännström varvar ner. Han ska bli pappa och lira med division V-laget Svartvik kommande säsong.

ooo

David Myrestam har ju däremot varvat upp och har nu flyttat ner till Sundsvall. Han säger till Dagbladet att han siktar på en plats i startelvan (såklart) och Sören Åkeby var nöjd med Giffarnas nya vänsterback efter första träningspasset häromdagen.

– Han har en bra vänsterfot, är snabb och har bra blick för spelet, säger Åkeby till Dagbladet.

Skellefteåbekante målvakten Andreas Lindberg, som inte fick något nytt kontrakt med Giffarna rapporteras enligt samma tidning vara på gång utomlands. Lindberg säger att det finns ett par utländska anbud att ta ställning till.

ooo

Alles.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *