Wennebro och landslaget

I torsdags fick Fredrik Wennebro reda på att han var uttagen som reserv till landslagslägret på Bosön, vi snackar P91-landslaget. I dag gjorde UFC-mittfältaren sin första träning, lägret pågår 9-12 februari.

– Vi körde passningsövningar, det gick faktiskt ganska bra, säger Wennebro.

Han gör sitt femte läger med P91 och har än så länge gjort en landskamp, när killarna var 15 år mot Finland.

– Det ska väl inte vara omöjligt att bli uttagen igen, jag hoppas på det, säger han.

Det roliga i sammanhanget är att det faktiskt är tre Umeåkillar på lägret. Wennebro, Seif Kadhim och Ludvig Öhman.

ooo

Petter Gustafsson har åkt jojo (nästan i alla fall) mellan Skellefteå och Stockholm det senaste halvåret. Nu är han tillbaka och tränar med Djurgården, till att börja med veckan ut.

– Jag vet inte hur länge jag ska träna med dem den här gången, jag antar veckan ut sen får jag se. Men jag har ingen hemresa bokad, säger Gustafsson som dock inte fått något kontraktsförslag från Djurgården eller superettanlaget Vasalund som Järnkaminerna samarbetar med.

– Nej, men det är skoj att åka ner och träna igen. Det är väldigt bra för en själv om inte annat att få träna med ett allsvenskt lag.

Ja, vad säger då Djurgården om Gustafsson? Jag ringde Andrée Jeglertz för att kolla.

– Han gör det bra. När man inte känner sin omgivning så kan det vara knepigt att ta för sig men ju mer han tränar ju mer tar han för sig. Det han behöver jobba med är att bli lite rakare i sitt spel när han utmanar en-mot-en och bli lite tuffare i försvar.

Ni möter Sirius i er första träningsmatch till helgen. Ska han lira där?

– Det är inte bestämt, det är väl en sak mellan klubbarna. Han ska träna med oss i veckan, sedan får vi se hur det ser ut framåt helgen.

ooo

På tal om Skellefteå FF och Djurgården. Robin Sellin nobbade ju Skellefteå och lämnade Djurgården för Brage. Nu har han en egen blogg om sitt liv i Borlänges stolthet: http://ikb.blogg.se.

ooo

Mer provspel. Petter Magnusson får besked imorn om hur det blir med Umeå FC. IFK Östersundsmittfältaren gillade dock provspelet.

–  Det var kul, bra och proffsigt mottagande. Trevliga grabbar och bra fart på träningarna, säger Magnusson som säger att en par andra klubbar hört av sig men att Umeå känns intressant.

I morgon får vi veta om UFC vill gå vidare till mer än bara provspel.

ooo

Allt för i kväll. Ciao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *