Träningsmatch-helg

När Farbror Frost håller Umeå i ett stadigt grepp ger sig en hel hög länslag upp till Arcushallen i Luleå för träningsmatcher och elvamannafotboll. Här är en liten uppdatering med läget i laget.

Sunnanå–Grand Bodö, lördag

Josefin Johansson, tån, Sandra Berggren, bortrest, lirar inte. Hanna Marklund fick en smäll på knäet i söndags men tränade i tisdags och ska nog kunna spela, meddelar tränaren Janne Hallberg.

– Vi vill fortsätta att jobba med anfallsspelet. Stundtals var det bra mot Piteå men vi vill ha till mer uppehållande spel på motståndarnas planhalva.

Lite mer Spanien alltså?

– Ganska mycket mer Spanien, haha. Men det borde inte vara omöjligt, det handlar ju om att göra sig spelbar tidigt och att alla är tydliga i löpningar och det de gör, säger Janne Hallberg.

Umeå Södra–Grand Bodö, söndag

Umeå Södra har en par småskavanker i truppen sedan Intersport Cup men planerar åka med hela truppen till Luleå.

– Första gången ut på stora ytor, vi vill framförallt komma in i försvarsspelet och inte spela så smått, säger tränaren Torbjörn Nordström inför Södras match.

Umeå IK–Piteå I, söndag 

Ramona Bachmann är på landslagsläger med Schweiz, Elin Landström vilas efter F92-lägret i veckan och Ida Åberg-Zingmark har varit sjuk och vilar också. Maija Saari har varit och lirat landskamper på Cypern med Finland men hinner hem i tid. I övrigt har UIK hela truppen till förfogande och resan norrut går redan 13.00 på fredag.

– Vi ska träna i Arcus på fredag, träna lördag förmiddag och sedan har vi lite team-building på eftermiddagen/kvällen, säger UIK-tränaren Mika Sankala som precis som övriga tränare är nyfiken över att se hur spelet ser ut på stor plan.

Frida Östberg tränar ju och laddar med er inför USA, hon ska inte med?

– Nej, men däremot är hon tillgänglig om vi skulle ha ont med spelare. Men tanken är inte att hon ska med.

Robertsfors IK-IFK Luleå, lördag 

Division II-derby för ”Robban” som saknar Andreas Andersson, lårskadad, och åker  upp med 18 spelare.

Nisse (Lindkvist) och ”Mulla” (Mladen Galambos) står varsin halvlek. Noterbart också att Robin Nilsson, bara 15 år, har tagit plats i truppen och följer med upp, han lär få speltid. Jag räknar med att vi får det tufft men det blir bara kul att komma ut på stor plan, säger tränaren Samir Kanlic.

Förutom ovanstående matcher så möter ju Ersboda-Boden på lördag och Sörböle tar sig an Assi i helgen.

ooo

Angående en fråga tidigare i veckan: Inget nytt om Jonas Nilsson när jag kollade i går. Fredrik Isaksson har tränat med Gröndal men jag har inte fått tag i honom och vet inte hur det har gått. 

ooo

Nu drar jag till fjälls. Återkommer först måndag troligtvis.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *