Cuper och träningsmatcher

Gokväll. Jag är tillbaka från fjällvärlden igen. Jo, andra raka helgen med skidor och fjäll. Nåväl. Här är en sammanfattning av helgen.

ooo

Som ni redan vet vann ju Umeå IK cupen i Växjö, LdB FC Cup, och plockade hem 10 000 amerikanska dollars. Bra för klubbkassan och bra för självförtroendet. Straffseger i finalen mot Malmö. Målsnålt både framåt och bakåt men en fingervisning om att UIK inte kommer att ge upp sin mästartitel så lättvindigt, trots förlusten av Marta. Och försvarsmässigt är ju UIK en relativt väloljad maskin. Nu gäller det bara för Mika Sankala att hitta ett anfallsspel av hög klass – utan Marta. Det finns potential i truppen med Ramona Bachmann och Johanna Rasmussen bland annat som båda har en hel del mer att plocka fram tror jag.

ooo

Det gick sämre för Sunnanå som mött Djurgården och AIK i Stockholm i helgen. 3-4 mot Djurgården i lördags där Linda Fransson gjorde ett mål och inhoppande Matilda Forslund de två andra.

I dag blev det hela 0-6 i baken för Sunnanå! Sävarbördiga Emma Lindqvist gjorde två av AIK:s mål.

Enligt Sunnanås hemsida har F17-landslagsspelaren Karolina Rosendahl imponerat i helgen, Sanna Frostevall har ånyo visat att hon konserverat Australienformen och Hanna Marklund ”kommer allt mer”.

ooo

New Wave Cup i Luleå nu. IFK Åkullsjön deffade sig fram till final där. 0-2 mot Piteå i första gruppspelsmatchen men sedan slog Åkullsjön Assi med 1-0 och följde upp det med 1-0 mot Alvik, Elin Lundström segerskytt, i semifinalen.

I finalen väntade sedan åter allsvenska nykomlingen Piteå.

– Vi orkade inte riktigt med. Vi var lite trötta och hade en del halvblessyrer samtidigt som ju Piteå är duktiga, de är ju ett allsvenskt lag, säger Åkullsjöns tränare Ingrid Larsson efter finalförlusten med 0-3.

Hon var dock nöjd med helgen.

– Jättenöjda. Vi hade lite missflyt med sjukdomar redan innan vi åkte upp men vi gjorde bra ifrån oss mot bra motstånd. I första matchen mot Piteå spelade vi jättebra försvarsmässigt och de gjorde 2-0 först i slutminuten. Mot Assi vann vi ganska rättvist och mot Alvik hade de mest boll men vi skapade en hel del där också, säger Larsson som tyckte alla skötte sig bra.

ooo

I herrarnas New Wave Cup åkte Robertsfors IK ut i gruppspelet. De hade chansen att gå vidare men då de bara spelade 1-1 mot Luleå SK missade de möjligheten att gå vidare som bästa två.

Den platsen tillföll i stället Piteå – som mötte Ersboda i semifinalen. Ersboda vann på straffar sedan UFC-förvärvet Daniel Larsson kvitterat till 1-1 med två minuter kvar. Ersboda fick dessutom spela mer än halva matchen utan Joakim Kvist som blev frilägesutvisad i första.

I finalen torskade Ersboda med 0-1 mot IFK Luleå.

Men trots detta var Örjan Andersson nöjd med helgen, främst med försvarsspelet.

– Vi släppte bara in två mål på hela helgen, varav det mot IFK Luleå var en frispark från 30 meter. Försvarsmässigt känns det som att vi har kommit en bra bit på vägen och det är det viktigaste, sedan är man ju alltid förbannad när man förlorar.

Ersboda fick en del småskavanker som André Nyberg (fot), Joel Brännström (baksida lår) och Fredrik Isaksson (ryggen, han kör med Ersboda för tillfället, oklart var han hamnar till slut om jag förstått det rätt). Men inga stora skador för Ersboda.

– Som lag har vi gjort det jättebra. Alla har fått spela mycket, ingen har misskött sig. Petter Risberg har varit strålande bra och kanske vår bästa spelare, säger Örjan Andersson.

ooo

Lite futsal-SM nu. Morön BK:s F17-lag åkte ut i semifinal mot LdB Malmö i SM-slutspelet i Falun i helgen. Morön gick vidare från gruppen efter seger mot Ryttene (4-1) och Gauthiod (4-2) och 0-3 mot AIK. I semin blev det 0-2 mot Malmö. AIK vann sedan finalen.

Sandåkern/IFK Umeås P17-lag var på samma SM-slutspel men åkte ut med minsta möjliga marginal, ett baklängesmål! Sandåkern slog Torslanda (3-2) och Varberg (4-1) men förlorade med 2-6 mot Västerås och fick se sig missa semifinalen på sämre målskillnad än både Västerås och Varberg.

ooo

Skellefteå FF spelade sin andra träningsmatch för säsongen i helgen. Det blev 1-5-torsk borta mot Gif Sundsvall. John Eriksson gjorde Skellefteås mål.

De ställde upp enligt följande i matchen.

Målvakt: Fredrik Enberg.
Backlinjen: David Bystedt, Stefan Grenholm, Olof Bergqvist, Simon Eriksson (Johan Logart Viklund, 50).
Mittfält: Andreas Lindgren, André Calisir, Dan Burlin.
Forwards: John Eriksson (Krister Andersson, 70), Jonas Hellgren (Fredrik Lundh, 70), Emil Lindblad Kernell.

David Myrestam? Han lirade inte och fanns inte med på bänken heller. Vet inte varför, han lirade från start mot Brommapojkarna i onsdags men kanske bara var lite sliten.

ooo

På tal om Skellefteå FF så lirade Petter Gustafsson hela matchen för Djurgården när de kryssade, 1-1, mot Brommapojkarna i går. Och han fick beröm av tränaren Andrée Jeglertz.

– Petter är verkligen en av våra bättre spelare idag. Han är lugn och trygg och går aldrig bort sig. Jag tror säkert att vi kommer få ut mer av honom offensivt längre fram, men vi kan absolut inte kräva mer av honom idag än det han gör, säger Jeglertz till fotbolldirekt.com.

Mikael Dahlberg  spelade från start i Djurgårdens tremanna-anfall men byttes ut mot Johan Oremo i paus.

ooo

På tal om länsbekantingar och allsvenska träningsmatcher. Seif Kadhim hoppade in i 82:a minuten då Örgryte mötte Malmö FF borta i går.

ooo

Det blev dock ingen speltid för Robin Arestav för Hammarby under deras tre träningsmatcher i USA den gångna veckan.

ooo

Johanna Andersson fick dock både spela och göra mål då Hammarby slog Rågsved med 6-0. Andersson stod för tre av målen!

ooo

Det var nog allt. På återhörande.

3 kommentarer

  1. Varför rapporterar du från fjolårets Norsjöcup? Betsele vann mycket riktigt Norsjöcupen 2008. Men nu råkar det vara 2009, och i nådens år 2009 åkte Betsele ut i gruppspelet efter endast en seger, mot Bastuträsk med 4-2. Mot Norsjö blev det en väntad förlust…

    Sunnanå SK är de som ska hyllas, för de vann cupen efter att i finalen ha besegrat hemmalaget Norsjö med 3-2 efter förlängning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *