Frågor och svar

Såg att det var en par frågor i kommentarerna. Här kommer några svar. Har jag missat någon fråga (exklusive frågan om det kommer något referat från Umedalen-Robertsfors, MSK-ESK) så kan ni ju skriva in den.

ooo

Lycksele och importerna.

Frågan: Hur ska Lycksele IF lösa pappersexercisen med sina två ryssar och två brassar?

Svar: Ryssarna är två killar från Azerbadjan som heter Sarkhan Huseynov och Ruslan Meherremli söker asyl i Sverige. Brassarna är långt ifrån klara för spel i Lycksele IF i division IV.

– Sarkhan och Ruslan var med redan i helgen när vi mötte Sunnanå (seger 5-4) och är lojala spelare som jobbar väldigt hårt. De var fruktansvärt duktiga inomhus men det är lite för tidigt att uttala sig om vilken klass de håller på stor plan, säger LIF-tränaren Stig Bäckman.

Brassarna då?

– Vi får se om det blir något. Vi har ju kontakt med de här killarna och de är intresserade av att komma tillbaka men det är lite svårt för Lycksele att fixa pengar för at få hit dem. Och problemet är ju att svenska fotbollförbundet vill stänga igen möjligheten för icke-EES-spelare att komma hit och vi vill ju inte missa poäng bara för att vi tar hit några såna spelare, säger Bäckman.

ooo

Henrik Sennström 

Frågan: Ska han lägga av med fotbollen?

Svaret: Nej.

Sennström har inte lagt skorna på hyllan. Ersbodamittfältaren har börjat känna sig för så smått efter en tids frånvaro.

– Sen slutet av november har jag varit sjuk, tagit en hel del tester och hade problem med bröstet och hjärtklappning. För en månad sedan uteslöt de att det var något hjärtfel och jag fick diagnosen utbränd. Det är därför jag varit borta från fotbollen, säger Sennström uppriktigt.

– Men det börjar gå åt rätt håll. Jag har börjat träna lätt igen och sluta ska jag absolut inte göra, sedan får vi se när jag är tillbaka i matchform, säger han hoppfullt.

ooo

Fråga: Vad händer med Mattias Larsson?*

Svar: Vi får se.

– Mariehem ville att jag skulle komma och träna med dem men jag har varit sjuk och förkyld ett par veckor nu och inte kunnat träna. Men det blir nog att träna något pass med antingen Umedalen eller Mariehem nu bara för att hålla i gång och se hur det känns, säger Skellefteå FF-flyktade Mattias Larsson.

ooo

Fråga: Hur går det för Umeå Södra i deras jakt på importer?*

Svar: En amerikansk forward har fått nobben.

– Ja, jag har sett två matcher med henne och gjort en överslagsbedömning att hon inte är vad vi söker. Nu väntar vi in material på en kanadensisk spelare, det bör komma den här veckan. Hon har landslagsbakgrund från Kanada men hur hon skulle kunna passa in hos oss låter jag vara osagt, säger Umeå Södras Jörgen Åström.

ooo

Fråga: Några skador dykt upp på UIK:s träningsläger i Turkiet?*

Svar: Nej, inget mer än småskavanker, som skavsår på Sofia Jakobsson.

– Hon hade nå så djävulska skavsår när hon kom från La Manga, det var inte roligt men nu är hon i alla fall med på avslutsövningar i dag, säger Britta Åkerlund.

ooo

*Dessa frågor fanns inte med i kommentarsfältet men jag tog mig friheten att svara på de ändå.

ooo

Over and out.

3 kommentarer

  1. Tror det ändå det råder lite kris inom Lycksele fotboll, det är många som är uppsatta som spelare men inte kommer att spela för dom i sommar.Och varför många inte vill spela skulle vara roligt att veta.Det är kanske dags att styrelsen gör som hockeyn i stan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *