En linjeman i fokus…


Nja, bollen var knappast inne och nej, Sandra Berggrens knuff var inte ens i närheten av en frispark. Det var ett, kanske två, misstag av domarna som hade en dålig match – så låt oss konstatera att Sunnanå hade turen emot sig och gå vidare till anledningen varför 2-0-målet fick orättvist mycket uppmärksamhet.

Det var ju så att om Kate Gills två Kluivert-nickar hade haft en en annan målvakt än Maja Åström att passera, om Perpetua Nkwocha hade varit en naturlig avslutare och om någon av Carina Holmbergs hörnor studsat på ett annat ben i röran framför mål, så hade eftersnacket sluppit handla om en linjedomare och hans uppfattning av en märklig situation. Sunnanå skapade sin egen olycka när de inte gjorde mål, och de reagerade nervöst när AIK gjorde det.

Kanterna stod oanvända i första halvlek när de naturliga innermittfältarna Carina Holmberg och Erika Karlsson drog sig inåt mitten. Det fanns inget djupledsalternativ överhuvudtaget, och inte förrän Lisa Renberg byttes in i slutet kunde uppspelen söka sig längs flankerna igen. En blek Erika Karlsson byttes ju ut redan i halvtid.
– Vi ville få med ”Pepe” (Nkwocha) mer i offensiven, det var syftet i alla fall, säger Janne Hallberg.
Facit? Pepe försvann helt ur matchen.

ooo

Barbara slog upp ljumskskadan och nu undrar vi om det verkligen är värt att krossa spargrisen för brasilianskan. Inte för att det är en dålig målvakt, utan för att det finns andra områden som bör prioriteras långt före försvarsspelet.

ooo

Tuffa tider för damerna – då levererar herrsektionen i samma förening. Sunnanå har gått rent i säsongsinledningen och leder norrfyran med mäktiga sex poäng efter sju omgångar. Det betyder visserligen, som bekant, egentligen ingenting när elitfyran tar vid.
– Håller de i sitt spel har de ändå en bra chans att gå upp, det tror jag. Söderlagen brukar ju av tradition vara lite bättre, men det var riktigt kul att se Sunnanå i dag, säger Jörgen Bergwall – förra året tränare i Sunnanå – som såg sitt Medle åka på 0-3-stryk.

ooo

I förra veckan bröt Alexander Pettersson, Drängsmark/Ostvik, benet i en incident. Nu drabbades Burträsks Nils Burlin av ett benbrott i en match mot Åmliden och ambulansen fick rycka ut igen. Krya på er, killar – och låt oss slippa fler blåljus vid fotbollsplanerna.

2 kommentarer

  1. Vilken match var du på? Bollen var tydligt inne för oss som satt i liknande vinkel som linjemannen. Frisparken var däremot feldömd, och Åsa B borde ha stött ifrån sig bollen istället för att drälla när hon skulle fånga in den mot kroppen. Men mål var det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *