Dragspelsderby

Division II-derby med mycket på spel i Umeå i afton. Ersboda SK tar emot sensationslaget Mariehem SK i en match som är av signifikant betydelse, kanske främst för Ersboda.

Förhands-topp-tippade Ersboda har inför matchen10 poäng, ledande Mariehem har 15. En seger och Ersboda kliver upp på 13 poäng vilket skulle innebära att de sex bästa lagen samtliga ligger inom två poängs marginal! Mariehem-seger och då drar de ut dragspelstabellen och kliver upp på 18 pinnar, hela åtta före Ersboda (som möter Boden på söndag, ny ödesmatch!).

Så. Hur ser de då ut i de båda lagen?

Ersboda saknar Kennet Andersson, som varit på Mallis en vecka, Alexander Ristiniemi (knä) samt mittbacksduon Joakim Kvist och Viktor Holmlund som båda är sjuka.
– Vi har ju bara viktiga matcher just nu, konstaterar tränaren Örjan Andersson.

Ganska viktigt med vinst i afton?

– Så är det ju, men framförallt får vi inte förlora även om det är så pass mycket kvar av serien att det inte är någon katastrof.

Inte förlora, blir det ett defensivt Ersboda?

– Nej, inte alls. Så kan vi inte spela. Jag tror det blir den vanliga matchbilden, vi lär ha boll och Mariehem kommer nog vara lite försiktiga och försöka utnyttja snabba omställningar.

Överraskad över deras framfart?
– Ja, det är man väl. De tappade ju många bra spelare och har ändå klarat sig jävligt bra. Samtidigt gjorde de ju bra resultat redan på försäsongen och då fick man lov att inse att de är ganska bra.

ooo

Mariehem då? Sensationsledaren av den superjämna tvåan saknar Peder Åström som är avstängd. De har även Jonas Lindmark, Peter Stenman, Patrik Östberg och Gustav Kallin på skadelistan.

Och nu är det som sagt läge att rycka i tabellen.

– Resultaten i serien går vår väg men nu står Ersboda för motståndet och då kollar vi inte så mycket i tabellen utan nu handlar det om derby. Grabbarna är riktigt laddade och det är jag med, säger assisterande tränaren Samuel Carlsson.

Vad tror du om matchbilden?

– Ersboda är ju ett bollskickligt lag så de kommer nog ha mycket boll och vi kommer att spela vårt spel. Vi gör inte så mycket ändringar i det, säger Carlsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *