En styrkedemonstration och en inte

Jag såg bara andra halvlek av UIK-Linköping i går (Robin Söderlings fel) men hann ändå se tillräckligt mycket för att konstatera att:

# UIK inte står och faller med enskilda spelare. Det gällde i fallet Marta och det gällde i går i fallet Karolina Westberg. Nu fick Emma Berglund hoppa in som mittback och gjorde det så vitt jag kunde se nästintill prickfritt, bredvid en som vanligt strålande Elaine.

# UIK stod emot ett rätt rejält LFC-tryck på slutet och kunde lättade andas ut när slutsignalen gick. Men UIK borde ha avgjort till 3-1, Ramona Bachmann, Madde Edlund och Johanna Rasmussen hade samtliga lägen att avgöra till 3-1.

# För att snacka tennisspråk har UIK redan skaffat sig en liten matchboll i serien. Visst kan UIK tappa poäng framgent, Kif Örebro borta är ingen lätt match men Linköping och Malmö tappar ju ännu fler poäng.

ooo

Umeå FC har det tyngre. Janne Westerlund var dundrande besviken över att UFC inte lyckades ta initiativet mot ett svagt Östersund. Det verkar inte bli så mycket av den här säsongen tyvärr…men derbyt mot Skellefteå på torsdag kan bli skoj…men det skulle inte förvåna mig om Skellefteå skulle lyckas ta sin första seger i just derbyt.

ooo

375 åskådare såg för övrigt matchen mot Jämtkraft Arena i Östersund i går, enligt zsport.se var det den sämsta publiksiffran hittills på arenan. 

ooo

Tror jag skrivit det förut men vad hände med Danny Persson? En av norrettans allra hetaste spelare i fjol, slog alla tiders målrekord vid sitt college i USA i vintras och nu. Ett mål på åtta matcher?

ooo

UFC:s målsnitt är för övrigt uselt med tanke på all offensiv kraft de värvat. Åtta mål på åtta matcher, det är bara AIK som kan vara framgångsrika med ett sådant målsnitt.  

ooo

Den här division II-serien blir man ju inte riktigt klok på. Lottas resultaten eller? Infjärden slår Anundsjö hemma, Piteå lyckas inte slå Sollefteå borta och Friska Viljor stjäl alla tre poäng borta mot Boden.

ooo

Och i kväll kan Mariehem (!) rycka i serieledningen. Sjukt.

ooo

2009-06-07_2796.jpg

Och där ser ni samtliga Mariehems målskyttar i 6-1-krossen mot Brommapojkarna. En fullständigt nödvändig seger som körde upp Mariehem på sju poäng i tabellen. En bakom Umeå Södra.

ooo

Sakta men säkert börjar Tegs SK masa sig upp mot tabelltoppen i norra trean. Alla bra lag byggs som bekant bakifrån och Teg har nu hållit nollan tre matcher i rad. Anders Wallerström börjar få styr på sitt unga manskap.

ooo

Min könsordskrönika blev omdebatterad på webben ser jag. Fick även ett långt och välskrivet mejl i ämnet från Sorsele/Blattnickseles Allan Larsson som konstaterade att hans spelare eller ledare rent teoretiskt skulle kunna bli utvisade då de skrek till en av de sina. För en ledare i laget kallas tydligen ”Ball-Ove”.

ooo

Noterbart från norr om norr. Moröntränaren Stefan Ekström, tillika femtemålvakt i Bastuträsk, lånades in och vaktade kassen för Piteå när de 1-1-spelade borta mot Sollefteå i tvåan i helgen. Omdömet?

– Han gjorde en högklassig räddning på ett friläge och målet var han chanslös på. Stabilt, säger PIF-tränaren Leif Strandh till PT.

ooo

Alles.

1 kommentarer

  1. Hur många av de 8 matcherna har Danny Persson spelat från start. Kontigt att man inte gör mål från bänken eller läktaren… Kolla upp det innan du tycker till och undrar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *