När går tåget?

Utan att överdriva Skellefteå FF:s situation – för chansen till fortsatt division I-spel lever i allra högsta grad – så finns det ögonblick under säsongen som i efterhand visar sig bli avgörande. Det handlar inte lika mycket om poängmässiga skäl, alla segrar ger ju, ursäkta klyschan, lika många poäng, som om den psykologiska aspekten.

I morgon har FF ett Umeå FC som inte vet var de står, på söndag ett Östersund som vet att de får slåss i botten. Det är två ”winnable games”; två matcher som ger säsongen en skjuts i den ena eller andra riktningen; två matcher med lägre odds men med högre insats. Efter UFC- och ÖFK-mötena har Skellefteå FF tre matcher kvar till sommaruppehållet – topplagen Brage och Västerås hemma samt Forward borta. Vill det sig illa står FF kvar på noll segrar då och… Ptja, då är flera livlinor redan förbrukade.

Ni har pre-derby-lektyren här:

Målet avlägset för hackande UFC.
Burlin ser fram emot derbyt.
Derbyslag mellan lag som saknar stadga.

ooo

Signaturen Peter kommenterar AIK:s kontroversiella 2-0-mål senast och hävdar att bollen var över linjen. Om så var fallet är Åsa Berglunds miss en klar målvaktstavla – och all heder åt linjedomaren som vågade ta beslutet.

ooo

På annat håll, i norrfemman, har Drängsmark/Ostvik ryckt åt sig en trepoängsledning i toppen efter en imponerande vår. I kväll knaprade Myckle in en bit av försprånget via seger mot Burträsk och det är väl de två lagen som ska sköta affärerna i toppen. I femmans sista omgång tar Drängsmark emot Myckle på Kamvallen – vågar man hoppas på dramatik som gäller serieledningen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *