Söndagssammanfattning

Jaha. Det var den fotbollshelgen. Inte så supermunter med söderögon sett. I alla fall inte om vi tittar till de högre regionerna.

ooo

Umeå Södra stod för glädjeämnet när de 3-1-slog Bollstanäs hemma. Mumma inför derbyt mot Mariehem på onsdag.

Två spelare föll dock bort från derbydiskussionerna i dagens match. Hannaliis Jaadla gjorde sin sista match för Umeå Södra och åker nu tillbaka hem till Estland. Dessutom fick Ragna Lestander lämna planen med en lårkaka och blir enligt de första rapporterna borta i en vecka.

ooo

Mariehem förlorade och fick även de en högerback justerad. Malin Skoog drog nämligen på sig en bristning i vaden och fick lämna planen redan efter 14 minuter, detta i 2-4-förlusten mot Danmark.

ooo

Svajiga Umeå FC stod för en ny uppvisning i dag. 1-0 och riktigt bra spel i första halvlek enligt Janne Westerlund. Sedan rasade det ihop i andra och Forward lyckades (med det som Skellefteå FF misslyckades med i derbyt i veckan) att göra mål. Inte bara ett utan tre stycken och UFC:s saknad av stabilitet blir allt mer tydlig. Nu har UFC bara tagit fem av nio poäng på de tre senaste matcherna mot bottenlagen. Det håller ju naturligtvis inte.

Gapet upp till andraplatsen, en kvalplats till superettan, är nu tio poäng och jag tror vi kan räkna bort UFC från toppstriden. Tyvärr. För ingenting talar faktiskt för att de ska börja vinna på beställning.

ooo

Erik Sandvärn dessutom utvisad i dag, en grov sådan. UFC möter för övrigt Västerås hemma i nästa match.

ooo

I herrarnas division II åkte både Robertsfors och Ersboda på förluster på bortaplan. Men eftersom alla lag slår alla i tvåan är både de två nära toppen på sina 13 poäng.

ooo

Tegs SK nu. Upp i topp! Anders Wallerström har fått bra styr på sitt manskap och jag tror att Teg kan stanna kvar i toppen ett bra tag till.

ooo

Men årets skrällgäng än så länge i förbundsserierna är inte Teg eller Norsjö eller något annat lag. Det är IFK Åkullsjön. Mellanbygdsstoltheten leder nu damtvåan med 16 poäng på sju matcher, två bättre än tvåan Själevad. Och inte nog med det. Åkullsjön har dessutom gjort flest mål i serien, 22 stycken. Jag tror inte många hade sett det komma.

ooo

Lite division IV-snack nu. Det börjar bli ett redigt race om platserna till elitfyran i söderfyran. Sörfors trillade ner under strecket efter sin 1-2-förlust mot Spöland samtidigt som Täfteå klev upp över strecket. Tre omgångar återstår. Räkna med kamp hela vägen in om sista platserna till elitfyran.

ooo

Förresten. Någon som lagt märke till Teg Uniteds imponerande målskillnad i södersexan? 17-1 på fem matcher. Klass.

ooo

Mariehems SK:s juniorer i södra damfemman är i och för sig nästan ännu värre med sina 35-3 på sina fem matcher! Det hade varit en VF-coachen-rens om damfemman varit med i den tävlingen.

ooo

Till sist så vill jag skänka en tanke till stackars stackars Skellefteå FF. Vinner man inte ens en sån här match ja då vet jag inte när FF kommer att vinna.

ooo

Ciao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *