Styggälgen på Gammlia

Det var väl typiskt att man aldrig lär sig. Kom förvisso lite sent så jag såg inte matchöppningen men när jag anlände till Gammliavallen fick jag se ett Tegs SK som trillade sig otroligt lätt förbi stabbiga Älgarnaspelare i Tegs hemmapremiär i division II. Johan Örnfjäll och Alexander Kinnunen gled under mitten av första undan varje Älgarnabrytning på ett oerhört elegant sätt och även om de inte skapade så förtvivlat mycket heta chanser så tänkte jag att nu kommer väl ändå målet snart.

Men när andra halvlek kom, ja då fick vi se ett Tegs SK som blev omkullblåst av rutinerade, tunga och det lite mindre komplicerat spelande Älgarna.

Efter en misslyckad rensningar och några tafatta brytningsförsök i eget straffområde sökte sig bollen fram till en Älgarnaspelare som dyngade in den bakom Johan Råberg. Och sedan var den här matchen över. Teg gick och gick men kom aldrig fram till dörren. Det blev en handfull distansskott men inte så mycket mer än så.

Orutin? Ja, det och otyngd och odirekthet. Om det nu finns några sådana ord. Teg är i alla fall välkomnat till tvåan och har fått lära sig att man även får kliva ut på planen med blåstället på!

Spelarkritik? Kinnunen bästa Tegsspelare. Örnfjäll glimtade till, Jonathan Jonsson slet på mitten men på det stora hela var det alldeles för oprecist på sista tredjedelen för att någon ska berömmas särskilt mycket.

ooo

Jonas Nordin, jo den gamle UFC:aren, har tydligen skolats om till mittback på äldre dar. Han har inte fått bättre teknik men höll alla Tegsanfall stången i alla fall. Det räcker gott så.

ooo

Hanna Petterssons vadben är av. Tragiskt för henne och tungt för UIK. Det vimlar inte direkt av forwards i UIK-truppen och Petterssons tyngd har visat sig vara rätt nyttig under säsongsinledningen.

ooo

UFC lirar på söndag. Snackade upp lite med Vladimir Sudar (8:e mest vald i VF-coachen just nu). Han har hållit nollan i 450 minuter i serien nu, 180 i år och 270 i fjolårsavslutningen. Valsta Syrianska väntar på söndag för ”Vlado” och hans kumpaner. Skulle tippa det blir samma startelva som i de tidigare två matcherna. Simon Mårtensson ska för övrigt vara tillbaka i träning nu för er som undrar.

ooo

VF-coachen börjar på lördag. För er som inte gjort det. Se till att fixa ett lag nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *