Nykomlingen premiärslog Sunnanå

Drängsmark visade klass redan i premiären mot Sunnanå genom att besegra dem med 2-1 under söndagen. Ett lag som kommer överaska många, som dessutom fick en rolig nyhet idag. Till nästa helg förstärks laget av den före detta Skellefteå FF-spelaren Erik Andersson som i dag kom hem till Skellefteå efter en sejour i Norge.

- Erik bör vara spelklar till nästa helg. Vi har haft lite problem med övergången då FF inte velat släppa honom, men vi hoppas att han kan vara med mot Bastuträsk på fredag, säger Drängsmarks Johan Lindgren.

Hur länge Andersson stannar i Drängsmark är ännu oklart. FF kommer säkerligen vilja ha tillbaka honom i sommar.

ooo

Lördagens premiärmatch i division IV mellan Vilhelmina och Lycksele blev inställd på grund av snö. Nytt matchdatum är ännu inte klart.

Helgens division IV-matcher:

Bureå IF – Malå IF 0-6
Mål:
1-0 (19) Jonatan Johansson, 2-0 (34) Pelle Sjöström, 3-0 (67) Ola Vänstedt, 4-0 (76) Pelle Sjöström, 5-0 (83) Oskar Renström, 6-0 (87) Henrik Johansson.

Matchen:
Malå tog en snabb ledning efter 20 minuter. Bara minuterna efter fick hemmalaget ett mål bortdömt efter en lång tids överläggning mellan huvud- och linjedomare.

- De hittade någon offside som linjedomaren inte hade vinkat för i förstaläget, säger Bureåtränaren Nils Wiklund.

En jämn första halvlek där gästerna gjorde målen, men inte var nöjda med spelet.

- Vi ändra om inför den andra halvleken och då vart det ordning på oss. Vi började rulla boll och spelade en fin fotboll och siffrorna rann iväg, säger Malåtränaren Thomas Strömberg.

Pelle Sjöström blev tvåmålsskytt och inleder årets säsong i gammal god form. Malå var såklart nöjda med premiären. Bureå bevisade hur beroende man är av, de för dagen saknade, Niklas Kauppi, Peder Johnson, Johan Lindgren och Jesper Öhman.

Drängsmark/Ostvik – Sunnanå 2-1
Mål
: 1-0 (25) Jonas Lindgren, 2-0 (43) Petrus Lundmark, 2-1 (65)Rashed Mohammed Anwar

Matchen:
Ett topptippat Sunnanå såg väldigt ängsligt ut i seriepremiären mot nykomlingarna Drängsmark/Ostvik. Hemmalaget började starkt och kunde ta ledningen genom vindsnabbe Jonas Lindgren redan i början av den första halvleken.

- Vi följde vår spelplan att ligga på rätt sida och göra det tufft för Sunnanå till fullo, säger Drängsmarks Johan Lindgren.

Sunnanås unga spelare såg tagna ut av stundens allvar. Trots att de spelat bra på försäsongen – så startade man ängsligt och Drängsmark ledde rättvist med 2-0 i paus. Många spelare i Sunnanå spelade sin första seniormatch och Drängsmark spelade bra efter förutsättningarna. Ett aggressivt försvarsspel gjorde att Sunnanå inte fick utrymme att spela boll.

- De har snabba forwards och tar till vara på de fasta situationerna de har. De gjorde det bra, säger Sunnanåtränaren Klas Antonsson.

Nykomlingarna Drängsmark visar direkt i premiären att laget är att räkna med den här säsongen genom att slå topptippade Sunnanå. Starkt jobbat.

Robertsfors BK – Medle SK 3-0
Målen
: 1-0 (22) Alexander Brännström, 2-0 (31) Jimmy Bergström, 3-0 (56) Alexander Brännström.

Matchen:
Medle gav bort premiären till Robertsfors på grund av dåligt engagemang. Gästerna kom egentligen aldrig ut till match, utan sålde sig väldigt enkelt, hjälpte inte varandra och spelade direkt uselt. Den första halvleken var bedrövlig från Medles sida och tränaren John Lindblad var inte nådig i sin dom över lagets insats.

- Vi gör inte jobbet som behövs på någon av positionerna på plan. Vi måste vara betydligt bättre än såhär, säger Medletränaren John Lindblad.

- Medle var inte bra. Spelar de såhär kommer de inte ha en chans i år, säger Robertsforstränaren Joakim Nyberg.

Matchen vanns komfortabelt med 3-0 efter stor show av tvåmålsskytten Alexander Brännström och mittfältskreatören Patrik Eriksson.

2 kommentarer

  1. Är det bara Lars Mikael Lindberg som kommer att ha referat från Div4.Eller kommer det i fortsättningen uppdateras med referat från Div4 södras matcher också?

  2. Det kommer troligtvis bli så, att Lars Lindberg skriver referat om Division 4 Norra, och jag skriver om Division 4 Södra, Uppdatering om söderfyran kommer snart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>