Taktikmiss av UIK

Sådå. En fotbollslördag börjar närma sig sitt slut.

Jag var på plats på Gammliavallen och såg Skellefteå FF ta sin fjärde raka seger i division II mot Tegs SK. 2-0 blev det till sist till Skellefteå i en match där Teg skapade nog så mycket lägen fram till 54:e minuten. Men när Fredrik Hillergren (hans premiärmål i FF) gjorde 1-0 i 54:e minuten tog FF över totalt. Jonas Desai var mittfältets gigant och tillsammans med Goran Zdravkov ägde han ut Tegs dito fullständigt.
Det ser ju stabilt ut detta för FF där Matti Kilpelä knoppade in tvåan vid bortre stolpen efter en hörna från Zdravkov. Kilpelä var ju med i fjol och jag konstaterade efter matchen att det ser stabilare ut i försvaret i år i FF.
– Jo, men det är oerhörd skillnad mellan division I och II. I ettan är alla lag och forwards ganska bra och du börjar därifrån. I tvåan är inte alla lag och forwards så bra, sade Kilpelä.
För Teg så fortsätter nykomlings/bottenlags-målen att trilla in. På 0-1-målet strulade man på mittfältet vilket gjorde att FF kunde ställa om snabbt. Och det straffas hårdare med sådana misstag i tvåan än i trean. Men Teg måste ju faktiskt börja sätta sina lägen också. I första halvlek hade Carl Pettersson Lif, Sebastian Stenvall och Martin Eriksson-Drugge alla utmärkta lägen att göra 1-0 utan att lyckas. I andra stod sedan ribban i vägen när Viktor Eliasson höll sig framme på en hörna.
ooo
Umeå IK nu. 0-5 borta mot Koppparbergs/Göteborg! Utklassning brukar man kalla det. Joakim Blomqvist tog på sig en del av skulden efter matchen.
– Vi bestämde oss för att lägga pressen lågt för att kunna samla kraft och sedan ställa om snabbt. Men vi blev passiva i stället, förklarade han.
En klassiker med andra ord. Och de få UIK-fans som drömt om ett SM-guld i år kan nu definitivt lägga ner de drömmarna. UIK har i dagsläget 10 poäng upp till serieledningen, och då har Malmö inte ens spelat i den här omgången.
ooo
Var förbi och lämnade VF-coachenbindeln till UFC i förmiddags på deras träning. De körde uppspels och avslutningsövningar över helplan, mot två försvarare. Och ska man tro den uppställningn man hade på den övningen placeras Robert Mambo Mumba på mittfältet i morgon tillsammans med Erik Lundström och Henrik Sennström.
UFC körde den övningen (som jag baserar allt på!) med två centrala forwards, en offensiv vänstermittfältare men lämnade egentligen högerkanten helt ren. Ställer man upp så i morgon (då man ju enligt Stuart Gibson ska spela 4-3-3) så har man en väldigt speciell 4-3-3-uppställning.
ooo
Betsele vann derbyt mot Lycksele i dag! 2-1 och Moutasem Abtah verkar ha gjort båda målen.
ooo
Från damtvåanhorisonten konstaterar vi att Mariehem SK fått en drömstart. 2-1 i premiären följdes upp med 5-0 i dag där Marielle Sikström hängde tre. Jag tycker fortfarande det är märkligt att hon inte fick några anbud uppifrån efter fjolårets säsong. Jag tror inte ens hon skulle inte göra bort sig ens i damallsvenskan. Hon har så pass bra fysik och är så pass hård att hon skulle fixa det också. Men nu lirar hon i division II, bara att tacka och ta emot för MSK.
ooo
Var för övrigt även förbi och såg förmiddagsdrabbningen mellan Ersmark-Furunäs/Bullmark. Det blev en målfest. 4-4! Ersmark var stabila i första då man ledde med 2-0. I andra blev det sämre. Furunäs utnyttjade Ersmarksförsvarets uppenbarliga ovilja att nicka till att göra sina mål och Ersmark utnyttjade Furunäs uppenbarliga ovilja att falla med backlinjen (trots att den inte var supersnabb och trots att offsidefällorna lyste med sin frånvaro). Det blev som sagt 4-4 till slut i en underhållande match, åtta mål är inte varje dag man bjuds på.
ooo
Det var nog det. Ciao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *